A- A+
Alpha Bank: 4 νέες συνεργασίες Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας
Τη σύναψη τεσσάρων νέων συνεργασιών στο πλαίσιο των “ Ευέλικτων Προγραμμάτων Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας”, ανακοίνωση η Alpha Bank.

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει να στηρίζει τους Έλληνες Αγρότες και να εδραιώνει την παρουσία της στον χώρο του πρωτογενούς τομέα που εκτείνεται από την παραγωγή έως τη μεταποίηση και εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων.

Οι νέες συνεργασίες της Alpha Bank αφορούν στις 4 επιφανείς ελληνικές επιχειρήσεις: Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ. , ΣΙΑΡΚΟΣ Α.Ε. ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ, Π.Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. και E.& D. KONTOS S.A.

Το προφίλ των εταιρειών

  • H εταιρία Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 1915 με αντικείμενο δραστηριότητας τη μεταποίηση της βιομηχανικής τομάτας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 μεγαλύτερων βιομηχανιών επεξεργασίας στην Ευρώπη.

Διαθέτει 2 εργοστάσια, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 350.000 τόνους και αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα προϊόντων τομάτας στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με 800 παραγωγούς, μέσω συμβολαιακής γεωργίας.

  • H εταιρία ΣΙΑΡΚΟΣ Α.Ε ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ με παρουσία στον χώρο για περισσότερες από 8 δεκαετίες, δραστηριοποιείται, κυρίως, στην εκκόκκιση και εμπορία προϊόντων βάμβακος.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας, στην επαρχειακή οδό Ηρακλειάς – Σερρών, έχουν ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας 500 τόνων σύσπορου βάμβακος. Από το 2009 δραστηριοποιείται και στον χώρο των δημητριακών.

  • H εταιρία Π.Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1982, προερχόμενη από την επιχείρηση ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΤΤΑΣ που προϋπήρχε από το 1945.

Η εταιρία δραστηριοποιείται: α) στην παραγωγή ελαίων, σπορελαίων και λοιπών υλών για βιομηχανική, ζαχαροπλαστική χρήση και αρτοποιϊα και β) στην παραγωγή βιοκαυσίμων, όπου θεωρείται από τους πρωτοπόρους του κλάδου. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Πατρών και στη Βουλγαρία. Στη Βόρεια Ελλάδα συνεργάζεται με περισσότερους από 6.000 παραγωγούς.

  • Η εταιρία E.& D. KONTOS S.A. ιδρύθηκε το 1986 στο Βασιλικό Ευβοίας εμπορευόμενη, ξηρά και νωπά προϊόντα, κυρίως όμως λευκά σύκα.

Το 1996 η εταιρία προχώρησε στην κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου 2.800 τ.μ. Η εταιρία είναι ανάμεσα στις πρώτες στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε το σύστημα ελέγχου HACCP, με πιστοποίηση UNO ΕΝ ISO 22.000 από τον όμιλο ABS.

Οι 4 πρώτες επιχειρήσεις, με τις οποίες η Τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή τα ανωτέρω προγράμματα, είναι οι ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε., INTERCOMM FOODS A.E., ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε. και ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

Ποιοι χρηματοδοτούνται

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνεχές ενδιαφέρον της αγοράς για τα Ευέλικτα Προϊόντα Συμβολαιακής Επιχειρηματικότητας , αναμένεται να ενταθεί, καθώς αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρηματοδότηση:

- των αγροτών / παραγωγών, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος παραγωγής το χρονικό διάστημα που πραγματικά το χρειάζονται,

- των μεταποιητικών επιχειρήσεων, που συνδέονται με την αγροτική παραγωγή, προκειμένου να εξοφλούν εγκαίρως και απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις τους προς τους παραγωγούς / αγρότες,

- των εξαγωγικών επιχειρήσεων, για την προετοιμασία των παραγγελιών προς εξαγωγή, καθώς και τη διασφάλιση της εξαγωγικής τους δράσεως.