A- A+
Αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς από Ιανουάριο - «Ποιοι να φοβούνται»
Σε συμφωνία για τη συγκρότηση τεχνικών κλιμακίων ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων ήλθαν το υπουργείο Ανάπτυξης και η τρόικα.

Με τον τρόπο αυτό δε θα υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014, δεδομένου ότι στο τέλος του έτους λήγει η περίοδος προστασίας για τα ακίνητα.

Από το υπουργείο σημειώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Όπως αναφέρουν σχετικά, «τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα των δύο «οικονομικών» ορισμών σχετικά με τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κριτήρια τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το θέμα των πλειστηριασμών.