A- A+
Αλλαγές στα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων της Optima Bank - Ποιοι κερδίζουν

Σε τροποποιήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών της καταθέσεων που προσφέρει στους πελάτες της προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η Optima Bank.

Οι αλλαγές αφορούν στην προθεσμιακή κατάθεση αυξανόμενου κάθε τρίμηνο επιτοκίου, που δίνει την ημέρα καταβολής των τόκων τη δυνατότητα πρόωρης διακοπής της χωρίς ποινή.


Διαβάστε: Το τρικ με τις προθεσμιακές καταθέσεις αυξανόμενου επιτοκίου - Crash test για 100.000 ευρώ


Τι άλλαξε

Η τράπεζα προχώρησε σε ενίσχυση των αποδόσεων που προσφέρει στο πρώτο εξάμηνο του προϊόντος, αναπροσαρμόζοντας τα επιτόκια του α΄ και του β΄ τριμήνου της κατάθεσης.

Ταυτόχρονα όμως μείωσε τα επιτόκια που ισχύουν στο γ΄ και στο δ΄ τρίμηνο του προϊόντος.

Με τον τρόπο αυτό η τελική ετησιοποιημένη απόδοση στο 12μηνο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πριν.

Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να σπάσουν την προθεσμιακή κατάθεση στο τέλος του α΄ ή του β΄ τριμήνου, κερδίζουν περισσότερους τόκους σε σύγκριση με  την προηγούμενη έκδοση του προϊόντος.

Οι διαφορές

Δηλαδή, η Optima Bank ενίσχυσε τους τόκους που αποδίδει στους πελάτες της στο πρώτο μισό της κατάθεσης και τους περιόρισε στο δεύτερο μισό.

Για παράδειγμα, στην κλίμακα ποσών από 10.000 έως 50.000 ευρώ, τα επιτόκια αυξήθηκαν:

  • Α΄ τρίμηνο: Από το 0,35% στο 0,70%
  • Β΄ τρίμηνο: Από το 0,55% στο 0,80%

Έτσι, η ετησιοποιημένη απόδοση του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκε από το 0,45% στο 0,75%.

Στη συνέχεια όμως τα επιτόκια είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του προϊόντος:

  • Γ΄ τρίμηνο: Από το 2,40% στο 2,05%
  • Δ΄ τρίμηνο: Από το 2,70% στο 2,45%

Ως αποτέλεσμα, η τελική ετησιοποιημένη απόδοση παραμένει σταθερή στο 1,50%.

Κερδισμένοι από αυτήν την αλλαγή είναι όσοι επιλέξουν να σπάσουν την προθεσμιακή κατάθεση στο τέλος του α΄, του β΄ ή του γ'  τριμήνου.

ADVERTISEMENT

Η σύγκριση στο Moneyonline

Σημειώνεται ότι μέσω του εργαλείου σύγκρισης προϊόντων του Moneyonline έχετε τη δυνατότητα άμεσης σύγκρισης όλων των προϊόντων, ανεξάρτητα από την αρχική τους διάρκεια.

Συγκεκριμένα, στα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται τόσο τα προϊόντα με τη διάρκεια που επιλέξατε, όσο και εκείνα που είναι μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά σπάνε χωρίς κόστος την ημέρα καταβολής των τόκων.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε διάρκεια 6 μηνών, συγκρίνετε τόσο τα εξάμηνα προγράμματα, όσο και εκείνα που έχουν μεγαλύτερη αρχική διάρκεια, αλλά μπορούν να σπάσουν στη λήξη του εξαμήνου χωρίς κόστος.

Φυσικά, έχει γίνει ο υπολογισμός για το επιτόκιο που θα κερδίσετε στο εξάμηνο, λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξανόμενες αποδόσεις.

Με τον τρόπο αυτό έχετε την πλήρη εικόνα της αγοράς για την περίοδο που σας ενδιαφέρει.