A- A+
Αλαλούμ με την επιβολή «σεισμόσημου» σε όλα τα ακίνητα - Ποιο είναι το κόστος
Την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων έναντι των ζημιών από σεισμό, εξετάζει η κυβέρνηση. Το θέμα θα συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον ερχόμενο μήνα.

Με μία ακόμη επιβάρυνση της τάξης των 100 - 150 ευρώ ανά 100.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα από το «Έθνος της Κυριακής», με το σχετικό δημοσίευμα να αναφέρει πως η τρόικα ζητεί την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές).

Ακολούθησαν δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, που αντί να διελευκάνουν την κατάσταση, την μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο.

Ολες οι δηλώσεις

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση», τόνισε ο υπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ωστόσο είχε επισημάνει πως «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν».

Διαβεβαίωσε επίσης πως «θα υπάρξει η ελαχιστότατη επιβάρυνση στους πολίτες» και ότι «θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη». Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, δεδομένου, όπως είπε, ότι «είναι μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη».