A- A+
Α/Κ για επένδυση στις αναδυόμενες αγορές από την Alico
Στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου αμοιβαίου κεφαλαίου που επενδύσει στις διεθνείς αναδυόμενες αγορές προχώρησε η Alico ΑΕΔΑΚ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της αγοράς και να εμπλουτίσει τις επενδυτικές επιλογές των πελατών της.

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο ανήκει στην κατηγορία Μετοχικών Εξωτερικού και ονομάζεται ALICO Μετοχικό Εξωτερικού Αναδυομένων Αγορών (ALICO Emerging Markets International Equity). Βρίσκεται στη διάθεση των επενδυτών από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011.

To αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει κυρίως σε μετοχές, αξιοποιώντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στις ταχέως αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως, υλοποιώντας παράλληλα κατάλληλες τεχνικές γεωγραφικής και κλαδικής διασποράς.

Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι μετοχές προς επένδυση είναι οι θετικές μακροοικονομικές προοπτικές των οικονομιών στις οποίες δραστηριοποιούνται, το δυνατόν σταθερότερο γεωπολιτικό περιβάλλον και οι εταιρικές προοπτικές σε συνδυασμό με την ελκυστικότητα των υφιστάμενων αποτιμήσεων.

Σκοπός της επενδυτικής πολιτικής του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι η επίτευξη υψηλών αποδόσεων μακροχρόνια, που προέρχονται κυρίως από υπεραξίες και δευτερευόντως από εισόδημα, μέσω επενδύσεων σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως. Ο δείκτης αναφοράς του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι ο Dow Jones Emerging Markets Sectors Titans Emerging 100 (σε ευρώ).

Το αμοιβαίο κεφάλαιο απευθύνεται σε μακροπρόθεσμους επενδυτές που επιθυμούν υπεραξίες, μέσω ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου μετοχών εταιρειών με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που προσφέρουν οι αναδυόμενες αγορές και παράλληλα είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν σχετικά υψηλό επενδυτικό κίνδυνο.

Οι επενδυτές μπορούν να ενημερωθούν για το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από όλο το δίκτυο της MetLife Alico, όπως επίσης και από τα γραφεία της Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ.