A- A+
Αγορές στο internet χωρίς να έχετε μαζί την κάρτα σας - Πώς γίνεται με το m-banking

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν online αγορές με την κάρτα τους χωρίς να την έχουν μαζί τους, έχουν πλέον οι πελάτες συγκεκριμένων τραπεζών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν μαζί το κινητό τους.

Όταν κάνουμε αγορές σε e-shops για να γίνει η πληρωμή θα πρέπει να καταχωρήσουμε τα στοιχεία της κάρτας μας: Αριθμός, ημερομηνία λήξης, κωδικός ασφαλείας.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχουμε μαζί το πορτοφόλι ή την κάρτα, πχ. όταν είμαστε έξω και κάνουμε μία αγορά από το κινητό μας;

Η λύση που δίνεται

Δύο συστημικοί όμιλοι δίνουν αυτή τη δυνατότητα μέσω των υπηρεσιών mobile banking.

Στην προκειμένη περίπτωση, με απόλυτη ασφάλεια και αφού ταυτοποιηθείτε στο κινητό σας, βλέπετε τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας, ώστε να τα εισάγετε στο e-shop και να κάνετε μία πληρωμή.

Οι τράπεζες που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία είναι οι εξής:

  • Alpha Bank

Στο m-banking μεταβείτε από το μενού στην καρτέλα «Κάρτες» ή επιλέξτε την κάρτα που σας ενδιαφέρει από την αρχική οθόνη.

Στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης κάτω από τη μικρογραφία της κάρτας σας, θα δείτε το «Στοιχεία Κάρτας». Επιλέξτε το.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ταυτοποιηθείτε με touch id ή face id και όλα τα στοιχεία της κάρτας σας εμφανίζονται στην οθόνη σας για 30 δευτερόλεπτα.


ADVERTISEMENT

  • Εθνική Τράπεζα

Στο m-banking μεταβείτε από το μενού στην καρτέλα «Κάρτες» και στη συνέχεια την κάρτα ή επιλέξτε την κάρτα που σας ενδιαφέρει από την αρχική οθόνη.

Κάτω από τη μικρογραφία της, επιλέξτε «Βασικά Στοιχεία».

Εκεί θα βρείτε τον αριθμό της κάρτας και την ημερομηνία λήξης της.

Στη συνέχεια επιλέξτε «Διαχείριση» και στην τελευταία επιλογή κάτω - κάτω επιλέξτε «Προβολή CCV».

Αφού ταυτοποιθείτε θα εμφανιστεί στην οθόνη σας για 10 δευτερόλεπτα ο 3ψήφιος κωδικός ασφαλείας της κάρτας σας.