A- A+
Φόρος εισοδήματος και με έκπτωση και σε άτοκες δόσεις - Πώς γίνεται - Αναλυτικός πίνακας

Έκπτωση 3% θα έχουν στο φόρο εισοδήματος όσοι φορολογούμενοι προχωρήσουν σε πλήρη εξόφλησή του έως και τις 27 Αυγούστου αντί σε 7 μηνιαίες δόσεις προς την εφορία.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 1.000 ευρώ φόρου κερδίζετε έκπτωση 30 ευρώ. Στη σελίδα στο Taxis μαζί με την ταυτότητα οφειλής μπορείτε να δείτε το μειωμένο ποσό με την προβλεπόμενη μείωσή του.

Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια κερδίζετε την έκπτωση του 3%, ωστόσο χάνετε τη δυνατότητα εξόφλησης σε δόσης.

Η λύση στο πρόβλημα

Λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνουν οι τράπεζες και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος.

Ειδικότερα μέσω της υπηρεσίας άτοκων δόσεων για την εξόφληση βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία, μπορείτε να έχετε και τα δύο: Και έκπτωση και άτοκες δόσεις.

Η αποπληρωμή γίνεται με χρέωση πιστωτικής κάρτας και την επιλογή εξόφλησης μειωμένου κατά 3% φόρου στην τράπεζα σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Έτσι, αν πληρώσετε τις δόσεις προς την τράπεζα στην ώρα τους, δεν θα πληρώσετε ούτε μισό ...σεντς σε τόκους.

ADVERTISEMENT

Η χρονική επέκταση

Παράλληλα, μετατίθεται ο χρόνος πληρωμής των δόσεων έως και 1,5 μήνα αργότερα, λόγω του τρόπου λειτουργίας των πιστωτικών καρτών.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να σπάσετε σε ακόμη πιο χαμηλές δόσεις το ποσό του φόρου, μπορείτε να επεκτείνετε ακόμη περισσότερο τη διάρκεια αποπληρωμής.

Αυτό γίνεται με την πληρωμή κάθε δόσης προς την εφορία σε έως και 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα.

Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να χάνετε την έκπτωση, ωστόσο οι πληρωμές επεκτείνονται χρονικά χωρίς επιβάρυνση σε τόκους, έως και τον Απρίλιο του 2023!


Παράδειγμα - χρονοδιαγράμματος

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να γίνουν πιο κατανοητά τα παραπάνω. Έστω χρεωστικό υπόλοιπο 1.000 ευρώ.

Οι επιλογές αποπληρωμής είναι τρεις:

1) Πληρωμή 970 ευρώ με χρέωση λογαριασμού έως και τις 27/8

2) Αποπληρωμή των 1.000 ευρώ σε 8 μηνιαίες δόσεις των 125 ευρώ με χρέωση λογαριασμού

3) Εξόφληση έως 27/8 με πιστωτική κάρτα του μειωμένου ποσού των 970 ευρώ σε 12 άτοκες δόσεις των 80,83 ευρώ, με την πρώτη δόση να αποπληρώνεται αρχές Οκτωβρίου

4) Εξόφληση κάθε μιας εκ των μηνιαίων δόσεων προς την εφορία σε 12 μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα, αρχής γενομένης από τις 17/9, μετά την παράταση που έδωσε το ΥΠΟΙΚ στην προθεσμία πληρωμής των 2 πρώτων δόσεων.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος αποπληρωμής μπορεί να φτάσει έως και τον Απρίλιο του 2023.

Συγκεκριμένα, η εξόφληση γίνεται ως εξής σε 3 εναλλακτικά σενάρια, με χρήση της υπηρεσίας άτοκων δόσεων των πιστωτικών καρτών: