A- A+
Αυτόνομη θέρμανση σε κτίρια χωρίς γενική συνέλευση των ιδιοκτητών - Τροπολογία
Τη δυνατότητα να εγκαθιστούν αυτόνομη θέρμανση στα διαμερίσματά τους, χωρίς να απαιτείται λήψη απόφασης από τη γενική συνέλευση, δίνει τροπολογία σε ενοίκους πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που τέθηκε σε ισχύ από τις 23 Δεκεμβρίου 2016, επιτρέπεται η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Με βάση τις προηγούμενες ρυθμίσεις, χρειαζόταν η έγκρισης της γενικής συνέλευσης με απόφαση του 50% συν 1 ψήφου των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Δείτε όλες τις προσφορές των τραπεζών για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Τι αναφέρει η διάταξη

Πλέον, ο καθένας μπορεί να αυτονομηθεί με την εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με τη χρήση φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει η σχετική διάταξη, για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται.

Η διάταξη ισχύει για μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού.