A- A+
Αυτόματα από το ΓΕΜΗ τραβάει πλέον η Eurobank τα δικαιολογητικά για επικαιροποίηση στοιχείων

Τέλος στην ανανέωση του πιστοποιητικού ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της τακτικής επικαιροποίησης των στοιχείων των πελατών της βάζει η Eurobank.

Η τράπεζα από εδώ και στο εξής για τους πελάτες της, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, θα «τραβά» η ίδια από τα συστήματα του ΓΕΜΗ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να προσκομίζετε τα σχετικά έγγραφα στην τράπεζα. Κι αυτό διότι θα το κάνει η ίδια.

Επίσης, η Eurobank υπόσχεται ότι κάθε νέος εταιρικός ή επαγγελματικός λογαριασμός θα ανοίγει σε διάστημα 3 ημέρων, ελαχιστοποιώντας το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μητρώο Πολιτών

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Μητρώου Πολιτών, στο οποίο εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες, θα έχουν πρόσβαση και οι τράπεζες.

Η νέα βάση δεδομένων θα συγκεντρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των πολιτών, όπως διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και e-mail.

Τα στοιχεία αυτά θα είναι προσβάσιμα τόσο από δημόσιους υπαλλήλους, όσο και από τις τράπεζες, κατ΄ όπιν εξουσιοδότησης από τον πελάτη τους.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η προσκόμιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαφόρων εγγράφων που ζητούν οι τράπεζες και η επικαιροποίηση των στοιχείων θα γίνεται από τις ίδιες.

Από την άλλη πλευρά, ενώ σήμερα δηλώναμε σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, του τηλεφώνου ή του e-mail μας, πλέον θα το κάνουμε μόνο στο Μητρώο Επικοινωνίας και όλοι οι δημόσιοι φορείς θα αντλούν από αυτό όποια πληροφορία χρειάζονται, όποτε είναι απαραίτητο.