A- A+
Αυτές είναι οι πιστωτικές κάρτες ...ειδικού σκοπού - Για ψώνια, σούπερ μάρκετ, μπάλα ή καύσιμα

Εκτός από τις κλασικές πιστωτικές, οι τράπεζες προσφέρουν και κάρτες ειδικού σκοπού σε συνεργασία με συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση, η εξαργύρωση γίνεται σχεδόν αποκλειστικά στη συνεργαζόμενη επιχείρηση. Ωστόσο, οι κάρτες αυτές έχουν υψηλότερα ποσοστά ανταμοιβής σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Σήμερα, στην ελληνική αγορά διατίθενται κάρτες που σχετίζονται με τα εξής:

  • Ψώνια σε εμπορικά καταστήματα
  • Αγορές σε σούπερ μάρκετ
  • Πληρωμή καυσίμων
  • Κινητή τηλεφωνία
  • Με δώρα από αθλητικές ομάδες
  • Φιλανθρωπικές

Έτσι, αν κάποιος έχει ...κλίση προς κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορεί να επιλέξει την κάρτα που του ταιριάζει, ώστε να ικανοποιήσει καλύτερα τις ανάγκες τους.

Για παράδειγμα, σε κάρτα που εκδίδεται σε συνεργασία με σούπερ μάρκετ, το μόνιμο όφελος διαμορφώνεται σε 4% για αγορές στη συγκεκριμένη επιχειρήση, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο της ανταμοιβής των υπολοίπων καρτών.

Ή πιστωτική κάρτα που εκδίδεται σε συνεργασία με εμπορικό κέντρο, προσφέρει για κάθε συναλλαγή στα καταστήματά του, επιβράβευση σε μόνιμη βάση ύψους 13%.

Επιπλέον, συνήθως οι συγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες δίνουν μεγαλύτερη ανταμοιβή ακόμη και σε μη συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, η οποία μπορεί να φτάνει έως και το 2,50% ανά συναλλαγή.

Πώς να βρείτε την κάρτα που σας συμφέρει

Μέσω των εργαλείων του Moneyonline υπάρχουν δύο τρόποι για να βρείτε ποια πιστωτική κάρτα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Συγκεκριμένα:

1. Σύγκριση πιστωτικών καρτών

Απαντώντας στην ερώτηση «Μήπως σας ενδιαφέρει κάποια από τις ακόλουθες κατηγορίες αγορών», περιορίζετε την αναζήτησή σας στις κάρτες που συνεργάζονται με επιχειρήσεις του κλάδου που σας ενδιαφέρει.

2. Σύγκριση προγραμμάτων επιβράβευσης

Επιλέγοντας την «Κατηγορία Δαπάνης» ή ακόμη και συγκεκριμένη επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να υπολογίσετε το συνολικό σας όφελος από τις αγορές σας.

Έτσι, ανάλογα με τις καταναλωτικές σας συνήθειες, μπορείτε να επιλέξετε με ευκολία την πιστωτική κάρτα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.