A- A+
Αυτά είναι τα καταστήματα που ανοίγουν μετά από 3 μήνες τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Νέο κύμα άρσης των απαγορεύσεων λειτουργίας επιχειρήσεων έχουμε από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με τη συνέχιση της άρσης του lockdown.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από:

  • Χορευτικά κέντρα
  • Καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο
  • Καφενεία, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
  • Κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
  • Καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ)
  • Κέντρα διασκέδασης-καφωδεία
  • Κέντρα διασκέδασης-μπουάτ
  • Κέντρα διασκέδασης ντισκοτέκ
  • Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα
  • Υπηρεσίες εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών
  • Υπηρεσίες εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη
  • Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).

Επιπλέον, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά.

Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν  κατασκηνώσεις ενώ από την 1η Ιουλίου ξεκινούν παραστάσεις και συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις.


Οι κανόνες λειτουργίας

Καταστήματα και υπηρεσίες που ανοίγουν από τις 6 και τις 8 Ιουνίου θα λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες.

Συγκεκριμένα, για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

- Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

- Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων

- Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

- Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα

- Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

- Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.