A- A+
Αυξήσεις επιτοκίων στις πιστωτικές κάρτες - Τα νέα προγράμματα επιβράβευσης
Σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων τους στις πιστωτικές κάρτες προχωρούν οι τράπεζες, προσαρμόζοντας τα τιμολόγιά τους στα υψηλότερα επιτόκια euribor που διαμορφώνονται στη διατραπεζική αγορά.

Σύγκριση Επιτοκίων

- Νέες κάρτες για αγορά
- Μεταφορά υπολοίπου

Τις τελευταίες ημέρες, σε προς τα πάνω αναπροσαρμογές των επιτοκίων τους στον τομέα του «πλαστικού» χρήματος προχώρησαν η Εθνική Τράπεζα και η Emporiki Bank με αυξήσεις που έφτασαν έως και τις 30 μονάδες βάσης.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται σημαντικός εμπλουτισμός των προγραμμάτων επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών, που λειτουργούν υπέρ των πιστών αλλά και συνεπών πελατών.

Δηλαδή όσο πιο πολύ χρησιμοποιεί κάποιος την κάρτα του τόσο περισσότερο κερδίζει, ενώ μπορεί να έχει επιπλέον όφελος αν καταβάλει στην ώρα της έστω και την ελάχιστη μηνιαία καταβολή.

Εκπτώσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης

Τα προγράμματα επιβράβευσης για τη χρήση των πιστωτικών καρτών προσφέρουν είτε μέσω άμεσης έκπτωσης ή μέσω δωροεπιταγών χαμηλότερες τιμές για βασική είδη κατανάλωσης.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρονται χαμηλότερα επιτόκια, ακόμη και μηδενικά για όλο το 2011, ώστε να μπορέσουν οι καταναλωτές να καλύψουν τις ανάγκες τους, χωρίς να χρεωθούν με σημαντικά ποσά σε τόκους.

Με την ίδια λογική λειτουργούν και τα προγράμματα που εξασφαλίζουν εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο με άτοκες δόσεις.

Οι νέες προσφορές των τραπεζών

Αναλυτικότερα, οι προσφορές που λάνσαραν το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες συνοψίζονται στα εξής:

- Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα επιστρέφει χωρίς κανένα περιορισμό το 3% των αγορών που πραγματοποιούνται έως το τέλος του καλοκαιριού σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα με τις πιστωτικές κάρτες που εκδίδει.

- Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει σε όλους τους πελάτες της χρηματικό όφελος 3% επί της δαπανών που πραγματοποιούνται για αγορά καυσίμων σε όλα τα πρατήσια της Shell.

Συγκεκριμένα, παρέχεται 2% απευθείας έκπτωση επί της τιμής των καυσίμων και 1% συλλογή ευρώ / πόντων που μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές στο δίκτυο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων της τράπεζας.

- Η Eurobank δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους των πιστωτικών της καρτών να εξοφλούν τις οφειλές τους στο δημόσιο με μέχρι έως και 3 άτοκες δόσεις. Η προσφορά ισχύει για πληρωμές για την τακτοποίηση των Ημιυπαίθριων χώρων, το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το ΕΤΑΚ, την έκτακτη εισφορά Φυσικών Προσώπων και την περαίωση.

- Η Τράπεζα Πειραιώς μέσω των πιστωτικών της καρτών δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν όλες τους τις αγορές σε supermarkets, πρατήρια καυσίμων και υπηρεσίες παροχής υγείας, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ σε τόκους μέσα στο 2011. Ετσι, μπορούν να εξοφλήσουν άτοκα μέσα στους επόμενους 6 μήνες όλες τις αγορές τους στις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.

- Ανάλογη είναι η προσφορά και της Τράπεζας Κύπρου, καθώς ισχύει προνομιακό επιτόκιο 6,75% για όλες τις δαπάνες που θα προαγματοποιηθούν έως και το τέλος της φετινής χρονιάς, σε βενζινάδικα, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ.