A- A+
Πανεύκολη πλέον η είσοδος στο m-banking με 4ψήφιο κωδικό ή touch ID - Πληρωμές χωρίς κόστος
Πανεύκολη είναι πλέον η είσοδος στις υπηρεσίες mobile banking των τραπεζικών ομίλων, μέσω 4ψήφιων κωδικών ή του touch ID της κινητής συσκευής.

Ο λόγος γίνεται για εφαρμογές που έχουν λανσάρει οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι, αποκλειστικά για κινητά τηλέφωνα.

Πλέον, οι περισσότερες συναλλαγές, όπως μεταφορές υπολοίπων, πληρωμές λογαριασμών, αλλά και η ενημέρωση για τα προϊόντα που διατηρεί κάθε πελάτης, είναι διαθέσιμες και μέσω του m-banking.

Δύο τρόποι εισόδου

Με στόχο τη διάδοση των συγκεκριμένων υπηρεσιών, οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να εισέλθει στο λογαριασμό είτε με την πληκτρολόγηση ενός 4ψήφιου κωδικού ή με τη χρήση του δακτυλικού του αποτυπώματος.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η χρονοβόρος διαδικασία πληκτρολόγησης των μακροσκελών στοιχείων εισόδου (username, password).

Μάλιστα, όπως μας λένε από τις τράπεζες, το ποσοστό των πελατών τους που καθημερινά εισέρχεται στο m-banking χωρίς να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή, απλά και μόνο για να ...χαζέψει, αυξάνεται συνεχώς.

Η εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες μέσω της νέας τεχνολογίας έχει παίξει σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση αυτής της τάσης.

Επιπλέον, μέσω ειδικών εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα είναι δυνατή η αποστολή χρημάτων χωρίς κανένα κόστος, με τη χρήση επαφών του κινητού τηλεφώνου.

Η πρόσβαση σε κάθε τράπεζα

Αναλυτικότερα, κάθε τράπεζα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες στους συνδρομητές της:

* Η Alpha Bank προσφέρει απλοποιημένη διαδικασία εισόδου στο m-banking της.

Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός 4ψήφιου κωδικού (PIN) ή δαχτυλικού αποτυπώματος στις συσκευές που το υποστηρίζουν.

Επιπλέον, στις καινοτομίες της εφαρμογής περιλαμβάνεται η δυνατότητα Alpha Quick Transfer για γρήγορη μεταφορά ποσών έως 50 ευρώ ανά συναλλαγή.

Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από και προς τις επαφές του τηλεφώνου με χρήση αριθμού κινητού τηλεφώνου ή e-mail.

Κατεβάστε την εφαρμογή


* Η Eurobank μέσω του m-banking δίνει τη δυνατότητα εισόδου σε όλες τις υπηρεσίες της με ένα 4ψήφιο pin.

Επίσης, για συσκευές της Apple με λειτουργικό iOS και συσκευή που υποστηρίζει την αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος, γίνεται επίσης η είσοδος στην υπηρεσία.

Επιπλέον, παρέχει την υπηρεσία PAF – PAY A FRIEND, μέσω της οποίας μπορείτε να στείλετε χρήματα πιο εύκολα από ποτέ, χωρίς τον αριθμό λογαριασμού του παραλήπτη.

Αρκεί να έχετε τον αριθμό του κινητού του, ή το e-mail του, ανεξάρτητα από το αν είναι πελάτης της Eurobank ή όχι.

Μπορείτε ακόμη και να στείλετε χρήματα μέσω Facebook, εφόσον ο παραλήπτης είναι φίλος σας και χρήστης της υπηρεσίας.

Το ημερήσιο όρο αποστολής χρημάτων ανέρχεται σε 200 ευρώ την ημέρα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.


Κατεβάστε την εφαρμογή

* Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει την εφαρμογή i-bank app, στην οποία μπορούν να εισέλθουν οι χρήστες είτε χρησιμοποιώντας 4ψήφιο PIN ή το δακτυλικό τους αποτύπωμα, εάν το υποστηρίζει η συσκευή τους.

Με άλλη εφαρμογή, το i-bank pay, η τράπεζα προσφέρει δυνατότητες μεταφοράς χρημάτων ή πληρωμής αγορές σε φυσικά καταστήματα, με πολύ εύκολο τρόπο.

Συγκεκριμένα, για να στείλετε ή να λάβετε χρήματα, θα πρέπει ο φίλος σας να είναι κι εκείνος χρήστης του i-bank Internet Banking ή κάτοχος Prepaid κάρτας VISA Εθνικής και να έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή i-bank Pay:

Στην εφαρμογή i-bank Pay βλέπετε τους φίλους σας με το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο που είναι αποθηκευμένοι στις επαφές σας.

Επιλέγετε «Αίτημα», για να ζητήσετε χρήματα από οποιονδήποτε χρήστη i-bank Pay που είναι φίλος σας στο Facebook ή βρίσκεται ανάμεσα στις τηλεφωνικές σας επαφές.

Επιλέγετε τον φίλο σας, εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να στείλετε και την αιτιολογία και πατώντας «Αποστολή» η εφαρμογή στέλνει τα χρήματα άμεσα στο λογαριασμό του.

Επιπλέον, μπορείτε να διενεργείτε πληρωμές σε εμπόρους/επιχειρήσεις με τρεις τρόπους:

1. Στο κινητό/tablet του εμπόρου

2. Στο i-bank POS του εμπόρου

3. Στην ειδική συσκευή i-bank Connector του εμπόρου

Κατεβάστε την εφαρμογή i-bank

Κατεβάστε την εφαρμογή i-bank pay


* Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει την υπηρεσία winbank mobile banking.

Η σύνδεση στο winbank mobile banking App μπορεί να γίνει με τους κωδικούς winbank (Username & Password) ή με το quick login - PIN 4ψηφίων - για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης με one touch (Touch ID /fingerprint scanner) εάν έχετε συσκευή που διαθέτει σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος.

Κατεβάστε την εφαρμογή