A- A+
Καταφθάνουν τα «ραβασάκια» με τα πρόστιμα για όσους έχουν ανασφάλιστα ΙΧ
Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων για τον εντοπισμό των αυτοκινήτων που είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και ξεκινά άμεσα η επιβολή των προστίμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», ο έλεγχος που έχει ολοκληρωθεί αφορά τα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996.

Το ύψος των προστίμων

τους ιδιοκτήτες που θα αποσταλεί ειδοποίηση για την ασφάλιση του οχήματός τους, θα δίνεται χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών για την πληρωμή παραβόλου 250 ευρώ υπέρ δημοσίου και για την ασφάλιση του οχήματός τους.

Μετά το 8ήμερο κι αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών, οι οποίες είναι:

• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.

• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.

• Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ​.

Στην άλλη περίπτωση, μη πληρωμής ΚΤΕΟ, το πρόστιμο είναι σταθερά 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα φτάσει μέσω Taxis.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, οι οποίοι υπολογίζονται σε 500.000 αναμένεται να παραλάβουν πολύ αργότερα τα πρόστιμα καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσει το μητρώο.

Ασφαλιστείτε online σε 5' με σύγκριση 21 ασφαλιστικών εταιρειών