A- A+
Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί - Πώς θα βγαίνουν στο σφυρί σπίτια μέσω ...ίντερνετ
Τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω ίντερνετ θα έχει πλέον ο οποιοσδήποτε, με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σχεδόν έτοιμο και αν όλα πάνε καλά από τον ερχόμενο Μάιο οι τράπεζες θα μπορούν να βγάζουν στο σφυρί με ηλεκτρονικό τρόπο τα ακίνητα που έχουν κατάσχει.

Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε, ακόμη και ιδιώτες, εφόσον δηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον, θα μπορούν να παίρνουν μέρος σε αυτούς τους διαγωνισμούς.

Πώς θα γίνονται

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα διενεργούνται όχι μόνον κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και τις Πέμπτες και τις Παρασκευές απο τις 10 το πρωί έως τις 17.00.

Σε αυτούς θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνον από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Επίσης, προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει σε ό,τι αφορά προθεσμίες και άλλες ευχέρειες ή νομικές δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία μας.

Όμως η έδρα του πλειστηριασμού, που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο, αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Επίσης, θα παρέχεται ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται, κάθε φορά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.