A- A+
Citi: Οι εκροές των καταθέσεων θα αναγκάσουν τον Τσίπρα να συνθηκολογήσει
Στις εκροές καταθέσεων που καταγράφονται τις πρώτες έξι εβδομάδες της νέας χρονιάς αναφέρεται σε νέα της έκθεση η Citi, εκτιμώντας ότι θα «τρομάξουν» την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση έχουν προκαλέσει νέο κύμα εκροών στις ελληνικές τράπεζες.

Μείωση 2,5 δισ. ευρώ σε 45 ημέρες

Όπως αναφέρουν στη νέα τους έκθεση για τον τραπεζικό κλάδο, είδαν τις πρώτες 45 ημέρες του 2017 να μειώνεται η καταθετική τους βάση κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η Citi επιβεβαιώνουν πλήρως ρεπορτάζ του Moneyonline.gr με τίτλο: «Μεγάλες εκροές καταθέσεων και το Φεβρουάριο - «Τρομάζει» η δραχμή».

Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, οι κινήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας στην αγορά από τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Οι αναλυτές της θεωρούν ότι αν η πίεση των καταθέσεων επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, αυτό θα αυξήσει την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα αιτήματα των πιστωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι θα υπάρχει συμφωνία για την αξιολόγηση, με μία νέα συνθηκολόγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.