A- A+
Σε νέο ιστορικό χαμηλό τα επιτόκια των λογαριασμών Ταμιευτηρίου - Οι ευκαιρίες
Σε νέο ιστορικό χαμηλό έχουν υποχωρήσει τα επιτόκια των λογαριασμών πρώτης ζήτησης, μετά τον τελευταίο κύκλο αναπροσαρμογών τους στα τέλη του 2016.

Και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προχώρησαν το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016 σε στοχευμένες παρεμβάσεις στα επιτόκια των προϊόντων Ταμιευτηρίου και των τρεχούμενων λογαριασμών.

Οι περικοπές αυτές φάνηκαν αμέσως στα στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία έδειξαν μείωση της μέσης απόδοσης στους ανοιχτούς λογαριασμούς στο 0,10% από 0,12% προηγουμένως.

Πτώση σημειώθηκε και στους λογαριασμούς που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, με το μέσο επιτόκιο να υποχωρεί στο 0,13% από 0,17% το Νοέμβριο.

Οι ευκαιρίες

Πλέον μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού τα προϊόντα που προσφέρουν ικανοποιητικές αποδόσεις στους καταθέτες, με τα χρήματα ελεύθερα.

Τα καλύτερα επιτόκια, που φτάνουν το 0,70%, προσφέρουν οι λογαριασμοί Live της Eurobank και winbandirect της Τράπεζας Πειραιώς, που αποτελούν τα πλέον ...διαδικτυακά προϊόντα της αγοράς.

Από εκεί και πέρα, υψηλές αποδόσεις που ξεπερνούν το 1%, αλλά για μικρά ποσά, μπορεί κάποιος να βρει στους λογαριασμούς μισθοδοσίας / σύνταξης.

Συγκρίνετε τα επιτόκια