A- A+
Μετρητά για αγορές θα επιστρέφει το ΥΠΟΙΚ μέσω της λοταρίας για όσους κάνουν χρήση καρτών
Πρόγραμμα επιβράβευσης όπως αυτά των τραπεζών, θα λανσάρει το υπουργείο Οικονομικών για την παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους για χρήση των καρτών τους.

Σύμφωνα με την υφ. Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου, κάθε χρόνο θα μοιράζονται με διάφορες μορφές 12 εκατ. ευρώ σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Ο πολίτης μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, δηλαδή δεν θα παίρνει χρήματα στα χέρια του, αλλά θα τα δαπανά με την κάρτα του σε επιχειρήσεις με POS.

Οι κληρώσεις

Οι κληρώσεις θα γίνονται ημερησίως, εβδομαδιαία ή μηνιαία και τα χρηματικά ποσά θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών στα καταστήματα που έχουν εγκαταστήσει POS.

Το σύστημα μοιάζει πολύ με το πρόγραμμα επιβράβευσης καρτών της Eurobank «Επιστροφή», μέσω του οποίου οι πελάτες της τράπεζας συλλέγουν ευρώ, τα οποία μπορούν να εξαργυρωθούν στους 7.000 συνεργάτες της τράπεζας.

Σύμφωνα με την κυρία Παπανάτσιου, στη λοταρία θα συμμετέχουν και οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί έως σήμερα και έχουν εξοφληθεί με πλαστικό χρήμα.

Άρα ακόμη και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος επιβράβευσης του ΥΠΟΙΚ, οι κάτοχοι καρτών έχουν κίνητρο να τις χρησιμοποιούν.

Δείτε όλα τα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών