A- A+
Eurobank: Συναλλαγές σε συνάλλαγμα μέσω e-banking για όλες τις επιχειρήσεις
Μία νέα υπηρεσία που απευθύνεται σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα σε συνάλλαγμα (εισαγωγική ή εξαγωγική), προσφέρει η Eurobank στους πελάτες της.

Πρόκειται για την e-FX for Business, με την οποία μία επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές σε συνάλλαγμα από το e-Banking, εύκολα και γρήγορα, σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε συνάλλαγμα άμεσης παράδοσης (spot forex), βασισμένες στις τρέχουσες τιμές της αγοράς, για ποσό μετατροπής πάνω από 10.000 ευρώ ή ισοδύναμο σε άλλο νόμισμα.

Οι προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις για την αξιοποίηση της υπηρεσίας είναι να τηρεί η επιχείρησή λογαριασμούς όψεως στη Eurobank στα υποκείμενα νομίσματα, να έχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό του νομίσματος πώλησης και να έχει κωδικούς και εγκεκριμένα όρια συναλλαγών για την υπηρεσία e-FX for Business για το e-Banking.

Αναφορικά με τα επιτρεπτά όρια συναλλαγών και τα τυχόν πλαφόν, διευκρινίζεται ότι τα όρια καθορίζονται σε συνεννόηση με την Τράπεζα και διακρίνονται σε όρια ανά συναλλαγή και ανά ημερήσια βάση.

Βέβαια, το όριο του πελάτη και το αντίστοιχο όριο ανά συναλλαγή διαμορφώνονται βάση των αναγκών της εταιρείας και συμφωνούνται με την Τράπεζα κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Αρα, για κάθε πελάτη το όριο είναι διαφορετικό.

Άμεση αποστολή

Η αμεσότητα και η ευκολία που απολαμβάνει ο πελάτης είναι το πλεονέκτημα του on line, καθώς με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συναλλαγής, προβάλλεται αυτόματα η επιβεβαίωση και γίνεται ταυτόχρονα η λογιστικοποίηση της.

Συνεπώς, προφανώς η εταιρία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλεί της συγκεκριμένες συναλλαγές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνει και με όλες τις υπόλοιπες εργασίες που διενεργεί μέσω e-Banking.

Φυσικά, υπάρχει μεγάλη ευχέρεια χρόνου, καθώς, η Υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους πελάτες, προς το παρόν, κατά τις εργάσιμες ημέρες στην Ελλάδα μεταξύ 08:00 πμ-07:00 μμ.

Η ισοτιμία μετατροπής

Ως προς το θέμα της ισοτιμίας, ο πελάτης έχει δικαίωμα αποδοχής ή όχι της προτεινόμενης σχέσης μεταξύ των νομισμάτων.

Για παράδιεγμα, αν η ισοτιμία που προβλέπεται κατά τη συναλλαγή δεν βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη του πελάτη, μπορεί να μην πραγματοποιήσει τη συναλλαγή.

Χαρακτηρηστικά, ο πελάτης έχει στην διάθεση του 10΄΄ να αποδεχτεί ή όχι την ορισμένη από το σύστημα online τιμή, διαφορετικά μπορεί να ζητήσει εκ νέου «Ανανέωση» της.

Σημειώνεται ότι καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση δεν υπάρχει για τον πελάτη, αν η συναλλαγή γίνει on line, συγκριτικά με το κόστος του «παραδοσιακού τρόπου».

Η συναλλαγή πραγματοποιείται με τους ίδιους όρους με αυτούς μέσω των παραδοσιακών τρόπων (πχ κατάστημα ή αρμόδιο στέλεχος εξυπηρέτησης).