A- A+
Παράθυρο για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και φέτος - Τα σενάρια
Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ΙΧ να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Το συγκεκριμένο μέτρο αν εφαρμοστεί θα αφορά μόνον όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους στις κατά τόπους εφορίες.

Σε συνέντευξή της η υφυπουργός τόνισε ότι εφόσον συντρέχουν λόγοι, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να ισχύσει ρύθμιση παρόμοια με την περυσινή για την πληρωμή των τελών για μέρος του έτους.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε μία μόνιμη ρύθμιση για την πληρωμή των τελών ανάλογα με τον χρόνο κυκλοφορίας των οχημάτων κατ’ έτος.

Τι ίσχυε πέρυσι

Τον περασμένο Μάιο, ρύθμιση έδωσε τη δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικών οχημάτων ή μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας ως εξής:

• για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός (1) μηνός, καταβάλλονταν τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

• για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, καταβάλλονταν τα τέσσερα δωδέκατα (4/12) του ποσού των αναλογούντων στο όχημα, ετησίων τελών κυκλοφορίας,

• για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονταν τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απέμεναν έως τις 31-12-2016, συν (+) δύο δωδέκατα (2/12) ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Παραδείγματα

Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζεται το κόστος των τελών κυκλοφορίας για ένα μήνα, τρεις μήνες και έξι μήνες, καθώς και η επιβάρυνση που προκύπτει ανά μήνα.