A- A+
Πτώση των προθεσμιακών επιτοκίων το Νοέμβριο για 3ο συνεχή μήνα
Σε νέο ιστορικό χαμηλό στην εποχή του ευρώ διαμορφώθηκε η μέση απόδοση των νέων προθεσμιακών καταθέσεων το Νοέμβριο. Πτώση 30 μονάδων βάσης στο 10μηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων με διάρκεια έως 1 έτος που συνάφθηκαν το Νοέμβριο, διαμορφώθηκε σε 0,71%, χαμηλότερα κατά 5 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Στις ελάχιστες πλέον προθεσμιακές καταθέσεις που συνάπτονται για διάστημα από 12 έως 24 μήνες, το μέσο επιτόκιο διαμορφώθηκε την ίδια περίοδο σε 0,92% από 1,04% ένα μήνα νωρίτερα.

Η πτώση του 2016

Από τον περασμένο Αύγουστο η μέση απόδοση έχει υποχωρήσει κατά 16 μονάδες βάσης, ενώ σε σύγκριση με τις αρχές του 2016 η πτώση φτάνει τις 30 μονάδες βάσης.

Φυσικά, τα μέσα επιτόκια θα ήταν ακόμη πιο χαμηλά εάν οι τράπεζες δεν «έτρεχαν» ειδικές προσφορές με επιτόκια έως και 1,3% για τα μετρητά του ...στρώματος και για τις καταθέσεις που βρίσκονται σε λογαριασμούς και αμοιβαία κεφάλαια του εξωτερικού.

Συνολικά το Νοέμβριο άνοιξαν ή ανανεώθηκαν προθεσμιακές καταθέσεις 9,37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι 9,3 δισ. ευρώ σε προϊόντα έως και 12 μηνών και μόλις 104 εκατ. ευρώ σε προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας.

Βρείτε σε 1' την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας!