A- A+
Προσοχή! Κυκλοφορεί νέο e-mail για την απόσπαση κωδικών e-banking της Εθνικής
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα προσπάθεια υποκλοπής των κωδικών e-banking πελατών της Εθνικής Τράπεζας, μέσω e-mail που εστάλη σε χιλιάδες λογαριασμούς.

Το e-mail φαίνεται να έχει ως αποστολέα την Εθνική Τράπεζα (i-bank NBG) και ενημερώνει τους πελάτες της ότι έχουν λάβει νέο μήνυμα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω screenshot.

Εάν κάποιος κάνει το λάθος και πατήσει πάνω στο link τότε αυτόματα μεταφέρεται σε μία σελίδα που προσομοιάζει με αυτήν του e-banking της Εθνικής Τράπεζας.

Στην περίπτωση που πληκτρολογήσει εκεί τους κωδικούς του, τότε αυτοί γίνονται άμεσα γνωστοί στον αποστολέα του e-mail.

Οι συμβουλές της ΕΤΕ

Το μόνο που έχετε να κάνετε, εάν λάβετε τέτοιο μήνυμα είναι να το διαγράψετε και να μην πατήσετε σε καμία παραπομπή.

Οι συμβουλές που δίνει η Εθνική Τράπεζα είναι οι εξής:

- Βεβαιωθείτε ότι παραλαμβάνετε e-mail από το contact.center@nbg.gr αναζητώντας σε αυτό την ψηφιακή σήμανση (υπογραφή) που σας εγγυάται τον αποστολέα και το περιεχόμενο.

- Η Εθνική Τράπεζα δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο (τηλεφωνικώς, μέσω e-mail ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας) τους κωδικούς σας User ID & Password.

Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν προσωπικά σας στοιχεία. Διαγράψτε τα αμέσως.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει σε τέτοιου είδους μήνυμα και έχετε συμπληρώσει στοιχεία σας, επικοινωνήστε άμεσα με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας στα τηλέφωνα: 181818 ή +30 210 48 48 484 και μη χρησιμοποιήσετε το Internet Banking της Τράπεζας πριν έλθετε σε επικοινωνία με τα παραπάνω τηλέφωνα.

- Μην παρασύρεστε από συνδέσμους (links) που πιστεύετε ότι θα σας οδηγήσουν σε site της Εθνικής Τράπεζας.

- Πάντα πληκτρολογείτε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας μόνοι σας (www.nbg.gr) και όχι μέσω σύνδεσης (link) που πιθανόν σας σταλεί μέσω e-mail ή δημοσιεύεται σε ιστοσελίδες άλλων εταιρειών, μηχανών αναζήτησης κλπ.

- Προστατεύστε τον υπολογιστή σας με προγράμματα antivirus και antispyware και φροντίστε για την συχνή ενημέρωσή τους με τις τελευταίες εκδόσεις.