A- A+
Saxo Bank: Διεύρυνση υπηρεσιών προς θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές
Η Saxo Bank προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Leverate, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων επενδυτικών λύσεων και εργαλείων σε χρηματιστηριακές εταιρείες και θεσμικούς επενδυτές και στην οποία αποκτά ποσοστό 25%.

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Saxo Bank και η Leverate θα συνεχίσουν να βελτιώνουν και να εμπλουτίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους θεσμικούς επενδυτές καθώς και τους χρηματιστές.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις της Leverate παρέχουν στους χρηματιστές τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να αυξήσουν τις μετατροπές νομισμάτων, τον όγκο των συναλλαγών και τις δυνατότητες διαχείρισης κινδύνου, προσφέροντας προϊόντα που είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα “MetaTrader4” και σε άλλες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης ιδίου λογαριασμού (proprietary).

Βασικό πλεονέκτημα της online πλατφόρμας “MetaTrader4”, η οποία κυκλοφόρησε το 2005, αποτελεί η δυνατότητα για πραγματοποίηση αυτοματοποιημένων συναλλαγών με τη χρήση συγκεκριμένων παραμέτρων και κριτηρίων που θέτει ο κάθε επενδυτής, ενώ σήμερα η “MetaTrader4” έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες διαπραγμάτευσης μη ιδίου λογαριασμού (non-proprietary) για επενδύσεις σε Συνάλλαγμα.

Ο κ. Stig Pastwa, Chief Commercial Officer της Saxo Bank, δήλωσε τα εξής σχετικά με την εξαγορά:

«Προχωρήσαμε σε αυτή τη στρατηγική κίνηση, έχοντας αντιληφθεί την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση εκ μέρους των θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών για εργαλεία πραγματοποίησης αυτοματοποιημένων συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της “MetaTrader4”.

Η επιτυχημένη πορεία της Leverate και η ικανότητά της να παρέχει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο περιβάλλον συναλλαγών, την κατέστησαν ιδανική επιλογή εταιρείας που θα μας παρέχει την τεχνολογία για την είσοδό μας στον κόσμο της “MetaTrader4”, ανταποκρινόμενη παράλληλα στα υψηλά πρότυπα που εφαρμόζουμε στις διεθνώς αναγνωρισμένες πλατφόρμες μας.

Η συνεργασία με τη Leverate θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε σημαντικά τις υπηρεσίες μας προς τους θεσμικούς επενδυτές και τους πελάτες ιδιωτικής συνεργασίας (white labeling).

Στόχος της Saxo Bank είναι να στηρίξει τη Leverate, παρέχοντας ρευστότητα και τεχνογνωσία, και να συμβάλει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη που ήδη καταγράφει, από την οποία θα ωφεληθούν ακόμα περισσότερα οι πελάτες της».

Σε κοινή τους δήλωση, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Leverate, κ.κ. Ran Strauss και Doron Cohen σχολίασαν τα εξής:

«Η Saxo Bank αποτελεί για εμάς τον ιδανικό συνεργάτη και είμαστε υπερήφανοι για την ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής συμφωνίας.

Η Saxo Bank έχει αναγνωρισθεί επανειλημμένα ως κορυφαία δύναμη στον κλάδο του Συναλλάγματος και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε από κοινού τις προσπάθειες μας στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, ώστε να εξακολουθήσουμε να παρέχουμε καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις διαπραγμάτευσης ιδίου λογαριασμού (proprietary) για την αγορά Συναλλάγματος σε θεσμικούς επενδυτές.

Αυτή η αμοιβαία επωφελής συνεργασία θα προσφέρει στους πελάτες μας πλεονεκτήματα από ενισχυμένες πηγές ρευστότητας, ενώ οι πελάτες της Saxo Bank θα έχουν πρόσβαση στις ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουμε για τους χρηματιστές: πλατφόρμα “MetaTrader4”, “Live Feed”, “Web & Mobile Traders”, “CRM and Risk Management”, οι οποίες ενσωματώνονται πλήρως στο σύστημα ρευστότητας και εκτέλεσης συναλλαγών της Saxo Bank.

Με τη συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αλλαγές στη διοίκηση ή τη λειτουργία της Leverate και οι πελάτες μας θα αποκομίσουν μόνο οφέλη».