A- A+
Άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους ζητά το ΔΝΤ
Πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου έχει ζητήσει το ΔΝΤ από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», το Ταμείο ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σχετικό νόμο μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι εκπρόσωποι το ΔΝΤ μάλιστα τόνισαν ότι το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Όχι από την κυβέρνηση

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, με το υπουργείο Οικονομικών να προβάλλει το επιχείρημα ότι επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική.

Όπως σημείωσε το ΥΠΟΙΚ, σε αυτές τις περιοχές οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ΥΠΟΙΚ ο μέσος όρος που είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές είναι 38,6.

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο

Εν τω μεταξύ ξεκινά τις επόμενες ημέρες το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, το οποίο προβλέπει το άνοιγμά τους τις δύο επόμενες Κυριακές.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στις 11 και 18 Δεκεμβρίου, με ωράριο από τις 11.00 πμ. έως τις 20:00.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.