A- A+
Οι 4 τρόποι για να ασφαλίσετε το όχημά σας - Τα συν και πλην
Πολλαπλά είναι πλέον τα κανάλια μέσω των οποίων διατίθενται στην αγορά συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου. Ποιο είναι όμως το πιο συμφέρον για τον καταναλωτή;

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τους τρόπους που μπορείς να ασφαλιστείς. Καθένας από αυτούς παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Συγκεντρώσαμε τα συν και πλην και τα συμπεράσματα δικά σας. Συγκεκριμένα:

  • Ασφαλιστής

Ο παραδοσιακός τόπος ασφάλισης είναι λίγο πολύ γνωστός σε όλους.

Ο ασφαλιστής, σου παρουσιάζει τα προϊόντα της ασφαλιστικής με την οποία συνεργάζεται βάσει των αναγκών σου και εν συνεχεία σε ασφαλίζει σχετικά εύκολα αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να του δώσεις ή να του στείλεις την άδεια και το δίπλωμά σου.

Επίσης, μπορεί να σε επισκεφτεί και στο σπίτι για να σου αναλύσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον, το after sales service του είναι συνήθως καλό, καθώς είναι δίπλα σου σε περίπτωση ατυχήματος για υποστήριξη και καθοδήγηση – τώρα εάν κάτι σου συμβεί σε περίοδο εορτών, διακοπών κτλ πάλι έγκειται στη ανταπόκρισή του.

Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.

Στους συμβεβλημένους με μία μόνο ασφαλιστική εταιρεία και στους μεσίτες ασφαλίσεων που συνεργάζονται με περισσότερες από μία ασφαλιστικές.

Συνήθως οι δεύτεροι είναι πιο αντικειμενικοί ως προς το προϊόν που θα προτείνουν, καθώς έχουν περισσότερα προϊόντα και δεν δουλεύουν για λογαριασμό μίας και μόνο.

  • Direct online

Το απευθείας κανάλι μίας ασφαλιστικής εταιρείας είναι συνήθως πιο άμεσος τρόπος, καθώς μπορείς να πάρεις τιμή και να ασφαλίσεις ο ίδιος το όχημά σου από τον καναπέ του σπιτιού σου.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ο ισχυρισμός ότι προσφέρουν πιο οικονομικά πακέτα, αν και με μία έρευνα αγοράς αυτό δεν είναι πάντα αληθινό.

Το μειονέκτημα είναι ότι συνήθως προσφέρουν ένα τυποποιημένο προϊόν, το οποίο δε λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές σου ανάγκες όπως θα κάνει ο προσωπικός ασφαλιστής.

Επιπλέον είναι τελείως απρόσωπο και αμφίβολο το κατά πόσο θα έχεις καλή εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος.

  • Τράπεζα

Τα ασφαλιστικά προγράμματα των τραπεζών προέρχονται από την ασφαλιστική που η εκάστοτε τράπεζα διαθέτει ή συνεργάζεται.

Όπως και στην περίπτωση του direct καναλιού, η τράπεζα δεν μπορεί να προτείνει ασφαλιστικό προϊόν βάσει πραγματικής ανάλυσης αναγκών του πελάτη.

Και εδώ λοιπόν, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντικειμενικότητα, καθώς η τράπεζα προωθεί τα δικά της ασφαλιστικά πακέτα και σίγουρα δεν θα είναι 24/7 δίπλα σου.

  • Online Μεσίτης Ασφαλίσεων

Ο online μεσίτης ασφαλίσεων από ότι φαίνεται είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος ασφάλισης και συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

Ο λόγος είναι απλός! Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της direct ασφάλισης και του προσωπικού ασφαλιστή.

Μπορείς να συγκρίνεις εύκολα και γρήγορα το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Η σύγκριση επιπλέον σου εξασφαλίζει το ότι θα μειώσεις το κόστος σου και θα εξοικονομήσεις χρήματα, καθώς μπορείς να δεις το πιο οικονομικό πακέτο για εσένα με αντικειμενική προβολή των αποτελεσμάτων!

Επιπλέον, κάποιοι online μεσίτες όπως πχ το insurancemarket.gr, σου δίνουν τη δυνατότητα να ασφαλιστείς χωρίς καν αποστολή δικαιολογητικών και σου παρέχουν 24ωρη υποστήριξη σε περίπτωση ατυχήματος και 24ωρη εξυπηρέτηση.

Στους online μεσίτες υπάρχει λιγότερη προσωπική επαφή σε σχέση με τον προσωπικό ασφαλιστή, αλλά δεν χάνει κανείς κάτι από άποψη εξυπηρέτησης και υποστήριξης.

Συνοπτικά: