A- A+
Πού «παίζουν» οι αποδόσεις Ταμιευτηρίου μετά τις τελευταίες μειώσεις - Ποιο δίνει ακόμη 0,90%
Χαμηλό βαρομετρικό πλήττει τους λογαριασμούς πρώτης ζήτησης που προσφέρουν οι τράπεζες, μετά τις μειώσεις επιτοκίων των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο στο Ταμιευτήριο κινείται λίγο πάνω από το 0,10%, ενώ στους τρεχούμενους λογαριασμούς βρίσκεται στην περιοχή του 0,30%.

Οι αποδόσεις αναμένεται να «κοντύνουν» ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι προγραμματισμένες νέες περικοπές στα επιτόκια.

Από τη Δευτέρα 5/12 η Alpha Bank έθεσε σε εφαρμογή το νέο δελτίο χαμηλότερων επιτοκίων της, ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς τη Δευτέρα 12/12, ενώ σε μία ακόμη προς τα κάτω αναπροσαρμογή θα προχωρήσει η Eurobank στις αρχές του νέου έτους.

Οι εξαιρέσεις

Πλέον, είναι ελάχιστα τα προϊόντα που προσφέρουν αποδόσεις για τις οποίες αξίζει κάποιος να έχει τα χρήματά του ελεύθερα και να μην τα «κλείσει» σε μία προθεσμιακή κατάθεση, διεκδικώντας ένα επιτόκιο από 0,35% έως 0,60%.

Τα προϊόντα που ξεχωρίζουν σήμερα είναι τα εξής δύο:

- Το Ταμιευτήριο Live της Eurobank που για υπόλοιπα άνω των 3.000 ευρώ προσφέρει επιτόκιο 0,70%

- Ο λογαριασμός winbankdirect της Τράπεζας Πειραιώς, που από το πρώτο ευρώ δίνει 0,90%, υπό την προϋπόθεση ότι θα πιστώνεται κάθε μήνα με 200 ευρώ μέσω εμβάσματος από άλλη τράπεζα ή μέσω μισθοδοσίας/σύνταξης

Σύγκριση επιτοκίων

Μείνετε συντονισμένοι στο Moneyonline.gr και βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τα χρήματά σας, μέσω των online εργαλείων σύγκρισης επιτοκίων:

- Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου / Τρεχούμενοι

- Λογαριασμοί Μισθοδοσίας

- Προθεσμιακές Καταθέσεις