A- A+
7+1 προτάσεις για την Πρωτοχρονιά - Τιμές ξενοδοχείων
Έχεις αποφασίσει πώς θα περάσεις την Πρωτοχρονιά του 2017; Αν όχι, τότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σχεδιάσεις κάτι πραγματικά αξιομνημόνευτο.

Όποιον προορισμό κι αν επιλέξεις μην ξεχνάς: κάνε άμεσα την κράτησή σου. Όσο καθυστερείς να κλείσεις ξενοδοχείο, τόσο οι τιμές αυξάνονται.

Οι προτάσεις της Trivago

Ακολουθούν οι προτάσεις της Trivago για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε 6 ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Και μπόνους ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη!

Πρωτοχρονιά στο Βερολίνο Ξενοδοχείο στο Βερολίνο από 69 ευρώ*

Πού να το γιορτάσεις; Αν ονειρεύεσαι να βρεθείς στο εναλλακτικό Βερολίνο για να υποδεχθείς το 2017, τότε πήγαινε στην πύλη του Βρανδεμβούργου.

Εκεί θα βρεις περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να γιορτάζουν στην πλατεία της Pariser Platz, σε μια από τις μεγαλύτερες ανοιχτές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο.

Στο πάρτι, φυσικά, περιλαμβάνονται εντυπωσιακά show, σκηνές πολυάριθμες εκδηλώσεις και ένα γιγαντιαίο σόου πυροτεχνημάτων που φωτίζουν και χρωματίζουν τον ουρανό του Βερολίνου.

Αλλά, το Βερολίνο δε θα ήταν αυτό που είναι, αν έβρισκες μόνο ένα πάρτι. Όλη η πόλη γιορτάζει τον ερχομό του νέου έτους και μετατρέπεται σε ένα τεράστιο party zone.

Κι επειδή η νύχτα δε φτάνει για να επισκεφτείς όσα κλαμπ θα ήθελες, στο Βερολίνο θα έχεις τη δυνατότητα να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά» στα Γερμανικά; Frohet Neuet!

Πού να μείνεις: Κλείσε δωμάτιο στο Βερολίνο από 34,5 ευρώ το άτομο (δίκλινο: 69 ευρώ) *.


Πρωτοχρονιά στην Πράγα Ξενοδοχείο στην Πράγα από 93 ευρώ *



Πού να γιορτάσεις; Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην παραμυθένια πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.

Αν θες να το γιορτάσεις με το σωστό τρόπο και δεν φοβάσαι την οχλαγωγία, τότε το σημείο που θα πρέπει να βρεθείς είναι η γέφυρα του Καρόλου, από όπου η θέα των πυροτεχνημάτων και της πόλης θα σε μαγέψει.

Για τους πιο ρομαντικούς, που θέλουν να κρατήσουν τις αποστάσεις από τα πλήθη, προτείνουμε το Κάστρο της Πράγας.

Η θέα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, με τη φωτισμένη πόλη να αναδεικνύει τη γραφικότητα και τη λάμψη της, ενώ λούζεται από τις αστραφτερές σπίθες των πυροτεχνημάτων.

Αν πάλι προτιμάς τις πλατείες, τότε σου προτείνουμε τη Wenceslas ή την αγορά στην παλιά πόλη.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά» στα Τσεχικά; Šťastný Nový Rok!

Πού να μείνεις: Για να γιορτάσεις την αλλαγή του χρόνου στη μαγευτική Πράγα, βρες και κλείσε ξενοδοχείο από 46,5 ευρώ το άτομο (δίκλινο: 93 ευρώ)*.


Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Ξενοδοχείο από 161 ευρώ*

Πού να το γιορτάσεις; Το Άμστερνταμ είναι γνωστό για τα πάρτι και την έντονη νυχτερινή ζωή του.

Μην εκπλαγείς, λοιπόν, με το γεγονός πως η λίστα με τα πάρτι που λαμβάνουν χώρα για την Πρωτοχρονιά είναι τόσο μεγάλη, όσο και τα κανάλια που τη διασχίζουν.

Θα έχεις την ευκαιρία να γιορτάσεις την εκκίνηση του νέου έτους σε μερικά από τα αμέτρητα κλαμπ και μπαρ, ενώ τα πυροτεχνήματα θα φωτίζουν τον ουρανό, από κάθε μεριά της πόλης.

Τα πιο δημοφιλή μέρη για να γιορτάσεις είναι το Leidseplein, το Rembrandtsplein και το Nieuwmarkt στη Dam – την κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ.

Αν πάλι ψάχνεις ένα πιο ήσυχο μέρος να παρακολουθήσεις τα πυροτεχνήματα, τότε περιπλανήσου ανάμεσα στα κανάλια της πόλης ή βρες μια ήσυχη γέφυρα στα κεντρικά κανάλια.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά» στα Ολλανδικά; Gelukkig Nieuwjaar!

Πού να μείνεις; Από 80,5 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση (δίκλινο δωμάτιο: 161, – ευρώ)*


Πρωτοχρονιά στη Βιέννη Ξενοδοχείο από 136 ευρώ*

Πού να το γιορτάσεις; Κάθε 31η του Δεκέμβρη η παλιά πόλη της Βιέννης μετατρέπεται στο απόλυτο μέρος για διασκέδαση.

Από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις δύο τα ξημερώματα θα βρεις δώδεκα χώρους που προσφέρουν άφθονη διασκέδαση.

Μεταξύ της πλατείας του δημαρχείου και του πάρκου Prater θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις κάθε λογής διασκέδαση: από στάδια με DJ sets, μέχρι περίπτερα με όλων των ειδών τα καλούδια.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το ζεστό κρασί με τα αρωματικά, το Glühwein.

Στην πλατεία Stephansplatz μπορείς να στριφογυρίσεις στα βήματα του βιεννέζικου βαλς.

Φυσικά το highlight της βραδιάς είναι τα πυροτεχνήματα που, ιδανικά, μπορείς να θαυμάσεις από τη ρόδα στο λούνα πάρκ Wurstelprater.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά»; Guads neis joa!
Πού να μείνεις; Ξενοδοχείο από 68 ευρώ ανά άτομο (δίκλινο δωμάτιο: 136 ευρώ)*.


Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο Ξενοδοχείο από 101 ευρώ*

Πού να γιορτάσεις; Η ιδανική πρόταση για Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο: Ξεκίνα το βράδυ σου στις όχθες του ποταμού Τάμεση στις 12 το βράδυ, όταν ο χορός των βεγγαλικών ξεκινά, με φόντο το London Eye.

Στη συνέχεια επισκέψου μια από τις παραδοσιακές παμπ στην περιοχή Covent Garden κι απόλαυσε μερικά ποτήρια μπύρα.

Για να παρακολουθήσεις το σόου στον ποταμό Τάμεση, θα πρέπει να κλείσεις το εισιτήριο για να μπεις στις προκαθορισμένες περιοχές, δες εδώ σχετικές πληροφορίες.

Αν και θα είναι δύσκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι σου την επόμενη μέρα, σου συστήνουμε να το κάνεις γιατί αξίζει να παρακολουθήσεις την παρέλαση που πραγματοποιείται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με χιλιάδες χορευτές, μουσικούς, ακροβάτες και ηθοποιούς να συμμετέχουν.

Η παρέλαση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, στο Piccadilly Circus, και τελειώνει στις 15:30.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά» στο Λονδίνο; Happy New Year, my darling!

Πού να μείνεις; Η διαμονή κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο ξεκινά από 50,5 ευρώ το άτομο (δίκλινο δωμάτιο: 101 ευρώ)*.


Πρωτοχρονιά στη Ρώμη Ξενοδοχείο από 48 ευρώ*

Πού να το γιορτάσεις; Mamma Mia! Ακόμη και στην Ιταλία γιορτάζουν πανηγυρικά την Πρωτοχρονιά.

Το μεγαλύτερο πάρτι στη Ρώμη λαμβάνει χώρα στην Piazza del Popolo, όπου πραγματοποιείται μια ανοιχτή συναυλία (χωρίς είσοδο).

Επίσης στο Κολοσσαίο, στη Villa Borghese και στην Piazza Navona κάθε χρόνο μαζεύονται πολλοί ντόπιοι και τουρίστες και τσουγκρίζουν τα γεμάτα Prosecco ποτήρια τους από τις 10.

Ό,τι κι αν κάνεις δε πρέπει να χάσεις το σόου των πυροτεχνημάτων στη Ρώμη, που ξεκινά στις 12 ακριβώς. Είναι ένα μοναδικό θέαμα το πως φωτίζονται οι στέγες των ναών, οι βασιλικές και τα μνημεία.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά» στα ιταλικά; Felice anno nuovo!

Πού να μείνεις; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, αλλά μόνο αν ακολουθήσεις το link θα βρεις προσφορές από 24 ευρώ το άτομο (δίκλινο δωμάτιο: 48 ευρώ)*.


Πρωτοχρονιά στη Βαρκελώνη Ξενοδοχείο από 53 ευρώ*



Πού να γιορτάσεις; Για συγκλονιστική θέα πάνω από την πόλη, ώστε να παρακολουθήσεις τα πυροτεχνήματα, είναι τα βουνά: Montjuïc και Tibidao.

Το καλύτερο μέρος για να γιορτάσεις μαζί με ντόπιους και τουρίστες είναι ο δρόμος Las Ramblas, η παραλία, το λιμάνι και η περιοχή της Μπαρτσελονέτα.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά»; Feliz Año Nuevo (ισπανικά), Feliç Any Nou (καταλανικά)!

Πού να μείνεις; Από 26,5 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση (δίκλινο δωμάτιο: 53 ευρώ)* θα έχεις την ευκαιρία να βρεις πολύ καλά ξενοδοχεία την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Αν αγαπάς την πολυτέλεια, το ξενοδοχείο Hotel W Barcelona στο τέλος της παραλίας είναι μια θαυμάσια επιλογή για τη διαμονή σου την Πρωτοχρονιά.

Με το μοντέρνο σχεδιασμό, το επιβλητικό μέγεθος, το εντυπωσιακό του σχήμα, δε μπορεί παρά να τραβά τα βλέμματα και να κλέβει τις εντυπώσεις. Κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα μοναδικό πάρτι για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στον 26ο όροφο.

Από εκεί θα απολαμβάνεις την εκπληκτική θέα της πόλης και της θάλασσας υπό τους ήχους παγκοσμίου φήμης DJs.


Bonus: Πρωτοχρονιά στην Νέα Υόρκη Ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη από 156 ευρώ*

Πού να γιορτάσεις; Ok, η Νέα Υόρκη δεν είναι στην Ευρώπη.

Αλλά το πάρτι στην Times Square είναι, ίσως, η θεαματικότερη παραμονή Πρωτοχρονιάς στον κόσμο και απλά δε θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα μας!

Όπως κάθε χρόνο, στις 31 Δεκεμβρίου, όταν το ρολόι δείξει 23:59, η αντιστροφή μέτρηση ξεκινά και η διάσημη αστραφτερή κρυστάλλινη μπάλα κατεβαίνει από την κορυφή του ιστορικού κτιρίου, One Times Square.

Περίπου ένα εκατομμύριο ζευγάρια μάτια μαγνητίζονται από το θέαμα – επίσης γνωστό και ως «ball-drop», ενώ παράλληλα ενώνουν τις φωνές τους μετρώντας αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου.

Και εννοείται πως ακολουθεί ένα απίστευτο σόου με πυροτεχνήματα.

Πώς να ευχηθείς «Καλή Χρονιά» στην Νέα Υόρκη; Happy New Year, Baby!

Πού να μείνεις; «New York, New York» είναι το μότο για σένα. Κλείσε ξενοδοχείο από 78 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση (δίκλινο δωμάτιο: 156 ευρώ)*.

* Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν στην προσφορά διαθεσιμότητας κατά την ημέρα της δημοσίευσης του άρθρου και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.