A- A+
European Business Awards 2011 με τη χορηγία της HSBC
Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός των European Business Awards που και φέτος χορηγεί η HSBC, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης του φάσης.

Περισσότερες από 220 εταιρείες με μοναδικά χαρακτηριστικά έχουν επιλεχθεί για να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού και να διεκδικήσουν ένα από τα European Business Awards.

Εταιρείες από Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία και Τουρκία συναγωνίζονται σε 10 κατηγορίες προκειμένου να διακριθεί η καλύτερη εταιρεία σε κάθε μία από αυτές.

Ο Adrian Tripp, Γενικός Διευθυντής των European Business Awards, δήλωσε:

«Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε ολοένα και περισσότερες συμμετοχές από επιχειρήσεις, που έχουν να πουν σπουδαίες ιστορίες.

Έτσι και φέτος, η ποιότητα, αλλά και ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνονται, με αποτέλεσμα οι εταιρείες που έχουν εισέλθει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, να αποτελούν πραγματικά την επιχειρησιακή αφρόκρεμα.

Αυτές λοιπόν θα συνεχίσουν να φέρουν τη σημαία των χωρών τους και να ανταγωνίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να κατακτήσoυν το Ruban d’ Honneur».

Ο John Casey, Επικεφαλής του Commercial Banking της HSBC για την Ευρώπη, σχολίασε:

«Τα European Business Awards παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για την αναγνώριση των καλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και αναδεικνύουν την επιτυχημένη τους πορεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν επιδείξει μια εντυπωσιακή ικανότητα στο να ευδοκιμούν, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, επιδιώκοντας ανάπτυξη και ευημερία.

Η αναγνώριση της προσπάθειάς τους έχει ιδιαίτερη σημασία και μέσω των European Business Awards οι επιτυχημένες ιστορίες των επιχειρήσεων αυτών έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιηθούν στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα».

Πώς θα γίνει η επιλογή των νικητών

Οι εταιρείες - εκπρόσωποι των χωρών θα κριθούν στη δεύτερη αυτή φάση από μια επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένα επιχειρησιακά στελέχη, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Έτσι θα επιλεγούν οι 100 εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία που θα γίνουν παραλήπτες των Ruban d’ Honneur, που θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουλίου.

Οι βραβευμένες με Ruban d’ Honneur εταιρείες θα προσκληθούν για να παρευρεθούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο, όπου θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις και συνεντεύξεις με την κριτική επιτροπή, η οποία και θα καθορίσει τους τελικούς νικητές των δέκα κατηγοριών στα European Business Awards 2011.

Οι παραλήπτες του Ruban d’ Honneur θα τιμηθούν στο γκαλά της τελετής παρουσίασης των Βραβείων στο Rey Juan Carlos I στη Βαρκελώνη στις 22 Νοεμβρίου, όπου θα ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές των κατηγοριών των European Business Awards.