A- A+
Γκάλοπ σοκ της Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Εντυπωσιακό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue, το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21 και 27 Οκτωβρίου, η διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 24 μονάδες βάσης.

Τα ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, το ΚΚΕ 7,5%, το Ποτάμι 2,5%, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και τα λοιπά 7,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.