A- A+
Νέα δάνεια 530 εκατ. ευρώ με χαμηλά επιτόκια σε επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕπ
Νέες συμφωνίες για τη χορήγηση 530 εκατ. ευρώ σε ελληνικές επιχειρήσεις με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), υπέγραψαν Εθνική και Eurobank.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο της Eurobank διαμορφώνεται σε 230 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία χρηματοδότησης βασίζεται στην τιτλοποίηση επιχειρηματικών απαιτήσεων, στην οποία προχώρησε προ διμήνου η Εθνική Τράπεζα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά μειωμένο κόστος άντλησης κεφαλαίων για χρηματοδότηση.

Με βάση τις κινήσεις αυτές και τη συμφωνία που υπογράφηκε, το τελικό κόστος δανεισμού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μειώνεται σημαντικά.

Δάνεια με εγγύηση

Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο του προγράμματος InnovFin, η Eurobank θα κατευθύνει δάνεια και μισθώσεις με ευνοϊκούς όρους για καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων παρέχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EU InnovFin finance for Innovators» με την οικονομική υποστήριξη του Ορίζοντας 2020, του προγράμματος της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η στήριξη της ΕΕ για τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια της Εθνικής

Η στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας, αναφορικά με στις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις – για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών – βασίζεται στα εξής σημεία:

• Στη διαρκή διεύρυνση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρουμε στις πελάτες στις με βάση στις ανάγκες στις

• Στη συνεργασία με υπερεθνικούς οργανισμούς για την αύξηση του μεγέθους και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης πέραν στις εγχώριας αγοράς

• Στη στήριξη νέων αγορών και προϊόντων που δίνουν πρόσβαση στις ελληνικές επιχειρήσεις στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.