A- A+
Έως 1/11 οι εγγραφές ανέργων 18-24 ετών για συμμετοχή σε πρόγραμμα επιδότησης
Κάλεσμα στους άνεργους νέους 18 - 24 ετών να εγγραφούν στα μητρώα του έως και 1/11, για τη συμμετοχή τους σε νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας, απηύθυνε ο ΟΑΕΔ.

Η σχετικοί πρόσκληση αφορά ανέργους ηλικίας 18-24 ετών, απόφοιτοους δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Καλούνται να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, έως την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, για να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους.

12μηνη επιδότηση

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας τεσσάρων μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι νέοι που δεν έχουν ασφαλιστεί για περισσότερες από 100 ημέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό Φορέα.

Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης εργασιακής εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσης εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των νέων στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ και την έκδοση του δελτίου Ανεργίας είναι τα ακόλουθα:

• Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1.

Οι άνεργοι που εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 του ατόμου του οποίου τελούν υπό την προστασία καθώς και παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.

• Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής / κινητής τηλεφωνίας ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια ΔΟΥ.

• Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο Ταυτότητας, Διαβατήριο).

• Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

• Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.

Η Υπηρεσία ΚΠΑ2 διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό που κατά την κρίση της θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν ανήλικα τέκνα, τότε καλούνται να προσέλθουν στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ προκειμένου να τα δηλώσουν και να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης

* Νέο πρόγραμμα 12μηνης επιδότησης ανέργων ηλικίας 30 - 49 ετών - 10.000 θέσεις