A- A+
Στεγαστικά δάνεια ΟΕΚ: Εκπτώσεις σε όσους αποπληρώσουν πρόωρα την οφειλή τους
Στην παροχή έκπτωσης επί της οφειλής τους σε όσους επιλέξουν να αποπληρώσουν πρόωρα το δάνειό τους, προχωρά ο πρώην Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παροχή κινήτρων σε ανέργους οφειλέτες για την πρόωρη εξόφληση δανείων, αλλά και η ρύθμιση των χρεών με ευνοϊκούς όρους για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ θα έχουν τις εξής διευκολύνσεις:

- Αναστολή της πληρωμής των μηνιαίων δόσεων του άληκτου δανείου τους καθώς και για την άτοκη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δόσεων αυτών για 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης.

- Την εξόφληση μέρους ή ολόκληρου του ποσού της ληξιπρόθεσμης, κατά τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου, οφειλής και των παντός είδους επιβαρύνσεων, είτε εφάπαξ, είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 80% και 50% αντίστοιχα επί των επιβαρύνσεων.

- Την εφάπαξ εξόφληση των ετησίων δόσεων με ποσοστό έκπτωσης 3% επί της ετήσιας δόσης για το 1ο έτος προεξόφλησης , αυξανόμενο κατά 3% για κάθε επόμενο έτος προεξόφλησης.

Θα δοθεί η δυνατότητα ένταξης στις παραπάνω ρυθμίσεις μέχρι και τις 31/3/2017.