A- A+
Ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή μέσω κινητού στο Δημό Αθηναίων - Νέο app
Μία νέα εφαρμογή για έξυπνα κινητά που αποτελεί ψηφιακό πορτοφόλι ελεγχόμενης στάθμευσης, λάνσαρε ο Δήμος της Αθήνας.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί ο καθένας από το κινητό του, με χρήση οποιασδήποτε κάρτας Visa ή Mastercard, α πληρώσει για τη θέση στάθμευσης χωρίς να ψάχνει για τις γνωστές «ξυστές» κάρτες στα περίπτερα.

Η διαδικασία

To citizenpasss είναι η εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα αγοράς χρόνου ελεγχόμενης στάθμευσης με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Για τον εντοπισμό της ακριβής τοποθεσίας στάθμευσης του οχήματος σας απαιτείται η ενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 3G/4G ή κάποια ενεργή Wi-Fi σύνδεση στη συσκευή σας.

Με τη βοήθεια του GPS εντοπίζετε και ορίζετε τη θέση ελεγχόμενης στάθμευσης του οχήματος σας, την οποία μπορείτε να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια μετακινώντας το pin.

Το κόστος

Ο ελάχιστος χρόνος που μπορείτε να αγοράσετε είναι μισή ώρα (30΄) και ο μέγιστος χρόνος τρεις ώρες (180’) με την ανάλογη χρέωση:

Το Citizenpass σας δίνει τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε να επεκτείνετε το χρόνο στάθμευσης.

Μάλιστα μπορεί να ενεργοποιηθεί η σχετική ειδοποίηση, ώστε μόλις τελειώνει ο χρόνος να προχωρήσετε στην αγορά επιπλέον χρόνου, χωρίς να κινδυνεύετε με κλήση.

Όροι και προϋποθέσεις

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές χρόνου στάθμευσης με χρεωστικές (debit), πιστωτικές (credit) ή προπληρωμένες (prepaid) κάρτες πληρωμών με την ένδειξη VISA και MasterCard.

Η αγορά και ενεργοποίηση χρόνου στάθμευσης ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη θέση ελεγχόμενης στάθμευσης. Το όχημα δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μετακινήσετε το όχημα σας σε νέα θέση είναι απαραίτητο να αγοράσετε και τον ανάλογο χρόνο στάθμευσης.

Χρήση του Citizenpass μπορεί να γίνει τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00-21:00 και το Σάββατο 9:00-16:00.

Οι θέσεις στάθμευσης

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης περιλαμβάνει θέσεις:

o για μόνιμους κατοίκους με κατακόρυφη σήμανση Ρ70 "Ρ-Κάτοικοι" και ενδεικτική μπλε γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος.

o για επισκέπτες με κατακόρυφη σήμανση Ρ69 "Ρ-Με πληρωμή" και ενδεικτική λευκή γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος.

o για ειδικές και επαγγελματικές χρήσεις με κατακόρυφη σήμανση Ρ40 "Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση/Εξ/νται οχήματα…" και ενδεικτική κίτρινη γραμμογράφηση επί του οδοστρώματος.

o Οι θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων και οι ειδικές θέσεις δεν έχουν χρονικό περιορισμό και ισχύουν για όλες τις ημέρες του έτους.

o Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, όλες τις ημέρες και ώρες.