A- A+
Πάγωμα πλειστηριασμών από την εφορία για όσους πληρούν τα κριτήρια του Ν. Κατσέλη
Στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την εφορία, για όσους πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο νόμο Κατσέλη, προωθεί το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει από τον πλειστηριασμό ακινήτων ακόμη και για χρέη ύψους 500 ευρώ προς το Δημόσιο, ψάχνει να βρει λύση για το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο, τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, για όσους πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο επικαιροποιημένο Νόμο Κατσέλη, που τέθηκε σε ισχύ το 2016.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψιν, εφόσον περάσει το μέτρο, είναι τα εξής:

1) Ακαθάριστο εισόδημα (προ φόρων) έως 13.906 ευρώ για άγαμους, έως 23.600 για έγγαμους, που φτάνει έως 35.086 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες

2) Αντικειμενική αξία ακινήτου έως 180.000 ευρώ για άγαμους, ποσό που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε τέκνο και φτάνει έως τις 260.000 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες

Όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, δε θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για χρέη προς την εφορία, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ.