A- A+
Έρχονται νέες συντονισμένες μειώσεις στα επιτόκια Ταμιευτηρίου και προθεσμίας
Νέες μειώσεις στα επιτόκια όλων των τύπων καταθέσεων ετοιμάζουν ή έχουν ήδη δρομολογήσει οι τράπεζες, με στόχο να ρίξουν ακόμη περισσότερο τα έξοδά τους για τόκους.

Τις προθέσεις τους έχουν ήδη γνωστοποιήσει η Alpha Bank και η Eurobank, με την πρώτη να προχωρεί σε μεσοσταθμική περικοπή των επιτοκίων της κατά 3 μονάδες βάσης και τη δεύτερη να προχωρά σε αλλαγές κατά κύριο λόγο σε προνομιακά της προϊόντα πρώτης ζήτησης.

Πόσο θα πέσουν

Σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσουν επίσης η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, κατά πάσα πιθανότητα από τον Οκτώβριο και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται μία ακόμη προς τα κάτω αναπροσαρμογή στις προθεσμιακές καταθέσεις η οποία θα κινηθεί στα επίπεδα των 10 μονάδων βάσης περίπου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το Σεπτέμβριο έχουν γίνει μειώσεις στα επιτόκια προθεσμίας, που έφτασαν έως και τις 25 μονάδες βάσης, κι οποίες αφορούσαν κυρίως μεγάλα ποσά.



Οι μεγαλύτερες μειώσεις

Στόχο των τραπεζών μετά την εφαρμογή των παραπάνω αλλαγών, αποτελεί η μέση απόδοση στο σύνολο των καταθέσεων που αφορούν ιδιώτες, να υποχωρήσει κάτω από το 0,30% από 0,40% που βρίσκεται σήμερα.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις θα εφαρμοστούν στα όσα καταθετικά προγράμματα, κυρίως online προϊόντα Ταμιευτηρίου ή τρεχούμενους λογαριασμούς, παραμένουν ελκυστικά, προσφέροντας επιτόκια που φτάνουν σήμερα έως και το 0,90%.

Εκεί οι περικοπές θα ανέλθουν σε επίπεδα έως και τις 20 μονάδες βάσης (0,20%).

Σύγκριση επιτοκίων

Μείνετε συντονισμένοι στο Moneyonline.gr και βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τα χρήματά σας, μέσω των online εργαλείων σύγκρισης επιτοκίων:

- Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου / Τρεχούμενοι

- Λογαριασμοί Μισθοδοσίας

- Προθεσμιακές Καταθέσεις