A- A+
Επένδυση σε 5.000 ομόλογα μέσω της Saxo Bank
Πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 εταιρικά και κρατικά ομόλογα από όλο τον κόσμο, προσφέρει η Saxo Bank μέσω της πλατφόρμας της.

Όπως ανακοινώθηκε, μεταμορφώνει τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, παρουσιάζοντας την πρώτη πλήρως ψηφιακή λύση διαπραγμάτευσης εταιρικών και κρατικών ομολόγων.

Οι δυνατότητες επένδυσης

Συγκεκριμένα, θα προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες σε περισσότερα από 5.000 εταιρικά και κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης και υψηλής απόδοσης από ολόκληρο τον κόσμο, σε 20 διαφορετικά νομίσματα.

Η λύση θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο στη SaxoTraderGO, την επενδυτική πλατφόρμα της τράπεζας για συναλλαγές σε πολλαπλά προϊόντα.

Μέσω της συνεργασίας της Saxo Bank με 40 από τους μεγαλύτερους παρόχους ρευστότητας στην αγορά ομολόγων, προσφέρει τόσο σε ιδιώτες όσο και σε θεσμικούς επενδυτές πιο διαφανή, πιο οικονομική και πιο αποδοτική πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες σταθερού εισοδήματος.

Τα πλεονεκτήματα

Με την κίνηση αυτή, φέρνει την επανάσταση στη διαπραγμάτευση ομολόγων – μια διαδικασία η οποία αυτή τη στιγμή προϋποθέτει τη μη αυτόματη υποβολή «αιτήματος για λήψη τιμής» σε έναν πολύ μικρό αριθμό τραπεζών, και σε ορισμένες περιπτώσεις σε μόλις μία τράπεζα.

Η τρέχουσα διαδικασία είναι αναποτελεσματική, καθώς δεν εκμεταλλεύεται το συνολικό βάθος ρευστότητας και εύρος τιμών που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Η ψηφιακή διαπραγμάτευση ομολόγων μέσω της Saxo Bank συνδέει κάθε πελάτη με το σύνολο της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, με άμεσο, ανταγωνιστικό, διαφανή και αξιόπιστο τρόπο.

Μείωση τιμής αγοράς

Κάθε εντολή σε ομόλογα προωθείται σε μια βελτιστοποιημένη δημοπρασία, όπου συμμετέχουν έως 40 από τους μεγαλύτερους παρόχους ρευστότητας στα ομόλογα.

Χάρη στην τεχνολογία, οι περισσότερες συναλλαγές ολοκληρώνονται εντός λίγων δευτερολέπτων.

Παράλληλα, οι πελάτες εξοικονομούν τεράστια κόστη λόγω της ανταγωνιστικής φύσης ενός περιβάλλοντος που αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς dealer.

Σύμφωνα με εσωτερικές εκτιμήσεις, η δυνατότητα της Saxo Bank να προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρως ψηφιακή λύση διαπραγμάτευσης με τεράστιες δυνατότητες κλιμάκωσης, θα της επιτρέψει να προσφέρει, κατά μέσο όρο, καλύτερη τιμή:

  • Κατά 30 μονάδες βάσης στα εταιρικά ομόλογα
  • Κατά 5-10 μονάδες βάσης στα κυβερνητικά ομόλογα