A- A+
Θα τοποθετηθούν POS στα διόδια για πληρωμές με όλους τους τύπους καρτών
Στην εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών (POS), σε σταθμούς διοδίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, θα προχωρήσουν οι ιδιωτικές εταιρείες λειτουργίας τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πρόταση της Ανεξάρτητης Αρχής "Συνήγορος του Καταναλωτή", για να εξυπηρετούνται όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι τουρίστες από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εταιρείες λειτουργίας διοδίων αναγνώρισαν την αξία της ανάγκης κάλυψης των καταναλωτών που θα ήθελαν να εξυπηρετηθούν με τη χρήση κάρτας και δεσμεύθηκαν για την εξέταση της δυνατότητας ύπαρξης ενός τουλάχιστον τερματικού POS σε κάθε σταθμό διοδίων.

Η εξυπηρέτηση

Η Αρχή έχει δεχθεί σωρεία παραπόνων από καταναλωτές. Για το λόφο αυτό επικοινώνησε με τις εταιρείες, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο εγκατάστασης POS σε τουλάχιστον μία καμπίνα σε κάθε σταθμό διοδίων.

Με τον τρόπο αυτό, θα παρασχεθεί στους οδηγούς η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε όλα τα διαθέσιμα μέσα πληρωμής για την καταβολή του απαιτούμενου αντιτίμου.

Επισημαίνεται ότι, όπου στα κράτη-μέλη υπάρχουν διόδια, η αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής, των καρτών συμπεριλαμβανομένων, είναι υποχρεωτική.