A- A+
Κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ από 1/1/2017
Με τον κίνδυνο μπλοκαρίσματος του λογαριασμού τους θα έρθουν αντιμέτωποι από τη νέα χρονιά και όσοι οφείλουν προς το Δημόσιο ποσά που δεν ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ.

Με βάση τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου, οι μικροοφειλέτες θα έλθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις-εξπρές και μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», παρά τις εξαγγελίες για «πάγωμα» χρεών περίπου 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα δουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν.

Ποιοι κινδυνεύουν άμεαα

Κι αυτό διότι τα χρέη τους θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016.

Οι πρώτοι που κινδυνεύουν με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.

Οι οφειλέτες θα λάβουν πρώτα μια επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό.