A- A+
The People’s Trust: Δωρεά έως 10.000 ευρώ και δάνειο έως 20.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις
Μικροχρηματοδότηση με τη μορφή δωρεάς σε συνδυασμό με μικροδάνειο, προσφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s TRUST, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το ποσό της δωρεάς φτάνει έως και τις 10.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ως κεφάλαιο έναρξης για μια νεοσύστατη επιχείρηση ή ως κεφάλαιο εργασίας για μια υφιστάμενη.

Παράλληλα, σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, όπως η Action Finance Initiative (AFI), παρέχονται μικροδάνεια έως 10.000. ευρώ.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό Αττικής μπορεί να φτάσει το ποσό των 20.000 ευρώ.

Κριτήρια για τη χρηματοδότηση

Τα βασικά κριτήρια για τη χορήγηση της δωρεάς αποτελούν τα παρακάτω:

  • Δημιουργία θέσεων εργασίας
  • Βιωσιμότητα
  • Επεκτασιμότητα επιχείρησης
  • Επιχειρηματική καινοτομία

Επιθυμητά αλλά προαιρετικά κριτήρια είναι η δυνατότητα επέκτασης της επιχείρησης και η καινοτομία.

Ποια σχέδια αφορά

Για να παρασχεθεί η χρηματοδότηση, θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

• Το σύνολο της επένδυσης / προϋπολογισμού να μην υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ για επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Νομό Αττικής
• Η επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη όταν θα εκταμιευθούν η δωρεά και το δάνειο
• Η δραστηριότητα να είναι νόμιμη
• Ο αιτών να κατέχει την πλειονότητα των μετοχών (majority stake) στην επιχείρηση
• Ο αιτών να μην έχει χρέη προς το δημόσιο για τα οποία δεν έχει ήδη προβεί σε ρύθμιση

Τι είναι το The People’s TRUST

Το The People’s TRUST είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη - κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Στόχος του οργανισμού είναι να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το The People’s Trust υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μικροχρηματοδότηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Σημαντικό πλεονέκτημα για τους επιχειρηματίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του The People’s Trust είναι, επίσης, οι δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που παρέχει ο οργανισμός, οι οποίες περιλαμβάνουν διαμόρφωση επιχειρηματικού σχεδίου, εκπαίδευση και κατάρτιση, πρόσβαση σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες κ.ά.

Επιδίωξη του οργανισμού είναι να προσφέρει στους Έλληνες επιχειρηματίες τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Εκδηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα εδώ