A- A+
Δωρεάν 350.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για το «Παίδων»
Τις καινούριες εγκαταστάσεις της μονάδας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» εγκαινίασαν η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και το αρμόδιο υπουργείο.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη από τον πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανο και το Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας Υ.Υ. & Κ.Α. κ. Γ. Κατριβάνο.

Η ανακατασκευή του χώρου έγινε με την ευγενική δωρεά 350.000 ευρώ από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και τη συμβολή του Σωματείου «ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» και της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την τέλεση του αγιασμού ευλόγησε ο Επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ενώ παρευρεύθησαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Βασιλάκου, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της 1ης Υ.ΠΕ. κυρία Κατερίνα Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Ε. κ. Λ. Θεόκλητος, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Ευστράτιος Πατσούρης, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΠΝΟΗ» κος Ι. Νικολαΐδης και πλήθος επισήμων προσκεκλημένων.

Μετά το πέρας των εγκαινίων και τον αγιασμό οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στη Μονάδα που μεταξύ άλλων διαθέτει Μονάδα Παρακολούθησης, Μονάδα Ειδικής Φροντίδας, Εξεταστήρια, Παρασκευαστήριο κα.

Οι δυνατότητες της μονάδας

Είναι το μεγαλύτερο κέντρο Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας στη χώρα, το οποίο υποδέχεται περιστατικά από όλη την Ελλάδα και είναι πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας.

Λειτουργεί από 30ετίας με εντατική κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα και πλέον θα στεγάζεται στους νέους υπερσύγχρονους χώρους της μονάδας, που διαθέτει εξαιρετικές υλικοτεχνικές υποδομές.

Σημειωτέον ότι η Εθνική Τράπεζα προέβη πρόσφατα σε μια επιπλέον σημαντική δωρεά προς το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ύψους 100.000 ευρώ. Με το ποσό αυτό το Νοσοκομείο προμηθεύθηκε υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την Παιδιατρική Μονάδα Videoενδοσκοπήσεων, η οποία πρόκειται να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.