A- A+
Καταθέσεις: Έρχεται νέος κύκλος μείωσης των επιτοκίων μέσα στο φθινόπωρο
Σε νέες περικοπές στα επιτόκια καταθέσεων αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στο φθινόπωρο οι τράπεζες. Πού θα εφαρμοστούν οι μεγαλύτερες μειώσεις.

Οι αναπροσαρμογές αυτές θα μειώσουν το μέσο επιτόκιο που πληρώνεται στους καταθέτες κατά 10 - 15 μονάδες βάσης, σε σχέση με τα τρέχοντα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία έχουν διαμορφωθεί τα μεγέθη.

Μετά την εφαρμογή των συγκεκριμένων αλλαγών, η μέση απόδοση στο σύνολο των καταθέσεων που αφορούν ιδιώτες, εκτιμάται θα υποχωρήσει κάτω από το 0,30% από 0,40% που βρίσκεται σήμερα.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις

Ήδη στις προθεσμιακές καταθέσεις από αυτήν την εβδομάδα, τα επιτόκια είναι μειωμένα από 10 έως και 25 μονάδες βάσης, στο πλαίσιο του νέου κύκλου περικοπών που ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Οι επόμενες αλλαγές αναμένεται να αφορούν κυρίως λογαριασμούς πρώτης ζήτησης, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν περικοπές και στις καταθέσεις προθεσμίας.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις θα εφαρμοστούν στα όσα καταθετικά προγράμματα, κυρίως online προϊόντα Ταμιευτηρίου ή τρεχούμενους λογαριασμούς, παραμένουν ελκυστικά, προσφέροντας επιτόκια που φτάνουν σήμερα έως και το 0,90%.

Εκεί οι περικοπές θα ανέλθουν σε επίπεδα έως και τις 20 μονάδες βάσης (0,20%).

Σύγκριση επιτοκίων

Μείνετε συντονισμένοι στο Moneyonline.gr και βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τα χρήματά σας, μέσω των online εργαλείων σύγκρισης επιτοκίων:

- Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου / Τρεχούμενοι

- Λογαριασμοί Μισθοδοσίας

- Προθεσμιακές Καταθέσεις