A- A+
Ανοίγουν τις πύλες τους αρχές του 2017 τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών - Οι υπηρεσίες
Τους πρώτους μήνες του 2017 θα ξεκινήσει η λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών, τα οποία θα παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες σε όσους θέλουν να ρυθμίσουν το δάνειό τους.

Το υπουργείο Οικονομίας ενέταξε τη σχετική πράξη για την οργάνωση και τη λειτουργία τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Αντικείμενο του έργου, για τις περιφέρειες όλης της χώρας, αποτελεί η υποστήριξη του υπουργείου για την αντιμετώπιση των "κόκκινων δανείων" μέσω της παροχής υπηρεσιών για τη δημιουργία του προτύπου οργάνωσης και λειτουργίας των ΚΕΔ.

Το χρονοδιάγραμμα

Τα κέντρα θα λειτουργούν ως περιφερειακές υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Το σχέδιο δράσης για τη συγκρότηση και θέση σε λειτουργία των ΚΕΔ, προβλέπει σε πρώτη φάση ότι αυτό θα είναι έτοιμο σε 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας των ΚΕΔ πρέπει να καταρτιστεί 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Οι υπηρεσίες ανάπτυξης δικτυακού ιστοχώρου ΕΓΔΙΧ θα πρέπει να ετοιμαστούν σε 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, όπως επίσης και οι υπηρεσίες ανάπτυξης web εφαρμογής και προδιαγραφών πληροφοριακού συστήματος.

Οι υπηρεσίες

Η ΕΓΔΙΧ θα κινείται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των δανειοληπτών.

Έχει την ευθύνη λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου για την υποστήριξή τους, μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του δικτύου 30 τοπικών Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ).

Παράλληλα, σχεδιάζει προγράμματα πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των ενδιαφερόμενων φορέων και του κοινού καθώς και προώθησης των συμμετοχικών διαδικασιών.