A- A+
Σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής κωδικών από χρήστες του Alpha Web Banking
Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες προσπάθεια υποκλοπής κωδικών e-banking από πελάτες της Alpha Bank, μέσω αποστολής e-mails. Τι να προσέξετε.

Μέσω των παραπλανητικών e-mails ο χρήστης οδηγείται σε μία ιστοσελίδα που μοιάζει με αυτήν της Alpha Bank και εφόσον γίνει η πληκτρολόγηση usernames και passwords, ο χάκερ τα βλέπει.

Στην τελευταία προσπάθεια υποκλοπής το email αναφέρει τα εξής:

Πώς να προφυλαχθείτε

Όταν λάβετε το παραπάνω ή παρόμοιο e-mail, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail) τον Μυστικό Κωδικό σας για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Alpha e-Banking.

Είναι προσωπικός και δεν πρέπει να τον αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Μην απαντάτε σε e-mail (ανορθόγραφα ή ασύντακτα) που φαίνεται πως προέρχονται από την Alpha Bank και σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank.

Τα links

Προέρχονται από κακόβουλους που προσπαθούν να υποκλέψουν τους κωδικούς σας και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή σε προσωπικά σας δεδομένα.

Μην ακολουθείτε συνδέσμους (links) που περιέχονται σε e-mail ή σε ιστοσελίδες τρίτων και σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που προσομοιώνουν την ιστοσελίδα της Alpha Bank και σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας.

Προωθήστε οποιοδήποτε παρόμοιο "ύποπτο" e-mail στην Τράπεζα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ebankingsupport@alpha.gr και στη συνέχεια διαγράψτε το από το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια.