A- A+
Ακόμη πιο εύκολη η απώλειεα της ρύθμισης των 100 δόσεων - Το κρίσιμο 15νθήμερο
Πιο αυστηρό γίνεται το καθεστώς που διέπει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς μειώνεται το διάστημα που μπορεί μία να καθυστερήσει η οποιαδήποτε πληρωμή χρέους.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου για να διατηρήσει κάποιος την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, θα πρέπει να είναι συνεπής με όλες του τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Όσοι φορολογούμενοι καθυστερήσουν να πληρώσουν πάνω από 15 ημέρες πληρωμή που αφορά νέο χρέος τους προς το Δημόσιο, αυτόματα θα αποκλείονται από τις 100 δόσεις.

Οι εναλλακτικές

Για να διασωθεί η ρύθμιση θα πρέπει οι νέες οφειλές να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση, μέσω της οποίας μπορούν να τις εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με μηνιαίο επιτόκιο 0,73%.

Ωστόσο, η ένταξη σε αυτή τη ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει ...κατόπιν εορτής.

Οι οφειλές πρέπει να ενταχθούν σε αυτήν προτού καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Οι συνέπειες

Το αποτέλεσμα της απώλειας της ρύθμισης των 100 δόσεων είναι πολύ επιβαρυντικό για το φορολογούμενο.

Κι αυτό διότι το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών που αποπληρώνεται με τη ρύθμιση των «100 δόσεων», καθίσταται άμεσα απαιτητό από το Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναβιώσουν όλοι οι τόκοι και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τους οποίους είχε γλυτώσει ο φορολογούμενους.

Επιπλέον, το Δημόσιο θα κινηθεί επιθετικά εναντίον του, επιδιώκοντας κατασχέσεις της περιουσίας του, για να αποπληρωθεί το χρέος.