A- A+
Κίνητρα για τις κάρτες: Επιπλέον έκπτωση στο φόρο και κληρώσεις με δώρα από ταξίδια ως ακίνητα
Λοταρίες και επιπλέον έκπτωση φόρου (πέραν του αφορολογήτου ορίου) για τους φορολογουμένους αλλά και για τις επιχειρήσεις θα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών για τη χρήση καρτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», γίνονται διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, προκειμένου το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών να γίνει θελκτικό για τους φορολογουμένους.

Τα κίνητρα

Αντίστοιχα αναζητούνται κίνητρα, όπως η έκπτωση φόρου, για τις επιχειρήσεις που κάνουν υψηλούς τζίρους, μέσω «πλαστικού χρήματος».

Στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχει διάταξη στην οποία θα αναφέρεται ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται τα κίνητρα στους φορολογουμένους, με στόχο να επεκταθεί η χρήση του «πλαστικού χρήματος».

Τα κίνητρα θα καθορίζονται σε ετήσια βάση από τον υπουργό Οικονομικών και θα προβλέπουν κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα, ταξίδια κ.λπ.) αλλά και ακινήτων.

Επίσης εξετάζεται η χορήγηση έκπτωσης φόρου (πέραν του αφορολογήτου ορίου), έτσι ώστε το νέο μέτρο να αποτελέσει κίνητρο για τους φορολογουμένους αλλά και για τις επιχειρήσεις.