A- A+
Από τον Ιούνιο οι φουσκωμένοι λογαριασμοί για τη συνδρομητική τηλεόραση
Φουσκωμένοι είναι οι λογαριασμοί που αφορούν τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης για το μήνα Ιούνιο, καθώς αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο 24% και επιβλήθηκε τέλος 10%.

Τα μέτρα αυτά έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με την έκδοση και της σχετικής εγκυκλίου.

Το τέλος 10%

Ειδικότερα, επιβάλλεται από 1-6-2016 αναλογικό τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση», το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση και υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες. Στην περίπτωση αυτή, για την εξεύρεση του τέλους, ο λογαριασμός επιμερίζεται σε ίσα μέρη, ανάλογα των μηνών για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός.