A- A+
Μεγάλα παζάρια στα ακίνητα - Πωλούνται έως και 60% κάτω από τις αρχικές τιμές διάθεσης
Εκπτώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν ακόμα και το 60%, υποχρεώνονται να προσφέρουν οι πωλητές ακινήτων στους ενδιαφερόμενους, για να κλείσει το deal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», οι μεγάλες εκπτώσεις γίνονται σε ακίνητα που βρίσκονται προς πώληση από το ξεκίνημα της κρίσης, την περίοδο 2010-2011.

Παραδείγματα

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η πώληση οικοπέδων αποδεικνύεται ακόμα δυσκολότερη σε σχέση με τα διαμερίσματα, καθώς οι κατασκευαστές απέχουν πλέον από την αγορά.

  • Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα οικοπέδου 800 τ.μ. στην περιοχή της Κηφισιάς, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα ήταν περιζήτητο.

Το εν λόγω ξεκίνησε να πωλείται το 2010, με αρχική τιμή τα 2 εκατ. ευρώ. Εντέλει πωλήθηκε μόλις πέρυσι, πέντε χρόνια μετά, αντί ποσού 750.000 ευρώ, δηλαδή 62,5% χαμηλότερα σε σχέση με την τιμή που ζητούσε αρχικά ο πωλητής.

  • Ανάλογη περίπτωση καταγράφεται και για διαμέρισμα στο Παγκράτι, ηλικίας 30 ετών και επιφάνειας 78 τ.μ.

Ο ιδιοκτήτης του έβαλε «πωλητήριο» το 2011, με ζητούμενη τιμή τα 125.000 ευρώ, καθώς το ακίνητο ήταν και πλήρως ανακαινισμένο και στον 4ο όροφο.

Χρειάστηκε να περιμένει και αυτός πέντε χρόνια, καθώς το διαμέρισμα πωλήθηκε τελικά φέτος, στην τιμή των 50.000 ευρώ, δηλαδή 60% χαμηλότερα.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα σε περιοχές όπως η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, ακόμα και στη Φιλοθέη, καθώς οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να συναινέσουν σε εκπτώσεις που κυμαίνονται από 44% έως 56%, ανάλογα με την περίπτωση, εφόσον φυσικά επείγονται να ολοκληρώσουν την πώληση.