A- A+
Νέα άνοδος στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων - Σε υψηλό 28 μηνών οι αποδόσεις
Στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2009 βρέθηκε το Μάιο το μέσο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας έως και ενός έτους, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν τις προσφορές, στέλνοντάς το στο 3,95%.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αποκαλυπτικά των τάσεων που επικρατούν στην ελληνική αγορά και λειτουργούν υπέρ των καταθετών, στους οποίους προσφέρεται «γη και ύδωρ».

Υψηλότερα κάθε μήνα τα επιτόκια

Η δυναμική αυτή στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων παραμένει έως και σήμερα, καθώς οι προσφορές που ανακοινώνουν οι τράπεζες δεν έχει τελειωμό.

Από τις 7/7 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει μία νέα 6μηνης διάρκειας προθεσμιακή κατάθεση με ετησιοποιημένη απόδοση που φτάνει στο 5,08% για ποσά που ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ.

Μόλις πριν λίγες ημέρες Eurobank και Πειραιώς προχώρησαν σε σημαντικές αυξήσεις στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων, ακόμη και για ποσά που ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ, ενώ και η Millennium Bank δημιούργησε μία νέα κατάθεση που για μέρος του κεφαλαίου προσφέρει επιτόκιο 6,95%.

Και επενδύσεις εγγυημένου κεφαλαίου στο «χορό» των προσφορών

Την ίδια στιγμή οι τράπεζες δημιουργούν νέα επενδυτικά προϊόντα, η απόδοση των οποίων εξαρτώνται από την πορεία χρηματιστηριακών αγορών, χωρίς όμως να εκτίθεται σε κινδύνους το αρχικό κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα δύο προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου που λάνσαραν οι Emporiki Bank και η Groupama, τα οποία επενδύουν στο πανευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη Eurostoxx 50 και η απόδοσή τους μπορεί να φτάσει έως και το 37,5% σε βάθος χρόνου.