A- A+
GENIKI Bank: Εβδομάδα εθελοντισμού από το προσωπικό
Mία εβδομάδα μέσα στον Ιούνιο ως Εβδομάδα Δέσμευσης Πολιτών με στόχο την ενίσχυση φορέων που παρέχουν κοινωνικό έργο έχει καθιερώσει o όμιλος της Société Générale στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει.

Στην Ελλάδα, οι υπάλληλοι του GENIKI Bank & της SOGECAP, μέλη του Ομίλου Société Générale, κινητοποιήθηκαν και φέτος και συμμετείχαν ενεργά στην Εβδομάδα Δέσμευσης Πολιτών που διοργανώθηκε την εβδομάδα 16 – 24 Ιουνίου 2011.

Οι δράσεις που διοργανώνονται πάντα με γνώμονα την καλλιέργεια του πνεύματος εθελοντισμού και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο δίνουν σε όλους τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας.

Στη φετινή διοργάνωση, η GENIKI Bank στήριξε τρία Κοινωνικά Παντοπωλεία: του Δήμου Λάρισας του Δήμου Ν. Ηρακλείου Αττικής καθώς και το νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου προσφέροντας τρόφιμα για άπορες οικογένειες.

Ο θεσμός των Κοινωνικών Παντοπωλείων που έχουν συσταθεί σε αρκετούς Δήμους στη χώρα μας στοχεύει στη συγκέντρωση τροφίμων από εταιρίες και από ιδιώτες τα οποία στη συνέχεια παραδίδονται σε άπορες οικογένειες με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η ευαισθητοποίηση και η άμεση κινητοποίηση των υπαλλήλων της GENIKI Bank ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συγκεντρώνοντας περίπου 3.000 τεμάχια από βασικά είδη διατροφής (λάδι, γάλα, αλεύρι, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια κλπ.) εξασφαλίζοντας έτσι τη σίτιση για ένα μήνα σε περίπου 250 οικογένειες οι οποίες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δέσμευσης Πολιτών, διοργανώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου η ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε με την ενεργή συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών της GENIKI Bank με σκοπό να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του προσωπικού της Τράπεζας.

Η GENIKI Bank ευχαριστεί τους υπαλλήλους της που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις που διοργανώθηκαν και τους συγχαίρει για την άμεση κινητοποίηση και τη θερμή συμμετοχή τους.