A- A+
Με τα επιχειρηματικά δάνεια ολοκλήρωσε τη μείωση των επιτοκίων της η ΕΤΕ
Στη μείωση του βασικού κυμαινομένου επιτοκίου για επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις προχώρησε από τη Δευτέρα 16/5 η Εθνική Τράπεζα.

Το συγκεκριμένο επιτόκιο μειώθηκε κατά 0,15 της μονάδας, επηρεάζοντας το κόστος δανεισμού όλων των δανείων προς μεγάλες επιχειρήσεις.

Η αλλαγή αυτή εναρμονίζεται με τη μείωση, επίσης κατά 0,15 της μονάδας, του βασικού κυμαινομένου επιτοκίου χορηγήσεων για επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα επιτόκια καταθέσεων

Με τις παραπάνω περικοπές ολοκληρώθηκε ο τρέχον κύκλος μείωσης των επιτοκίων της Εθνικής μετά την τελευταία αναπροσαρμογή του βασικού επιτοκίου του ευρώ από το 0,05% στο 0%.

Από τα τέλη Απριλίου, η Εθνική Τράπεζα εφάρμοσε μειώσεις έως και τις 50 μονάδες βάσης σε προνομιακά προγράμματα που προσέφεραν επιτόκια ακόμη και άνω του 1%.

Ειδικότερα:

- Στους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου έφτασαν έως και τις 10 μονάδες βάσης

- Στους τρεχούμενους λογαριασμούς έως και τις 2 μονάδες βάσης

- Στους λογαριασμούς μισθοδοσίας έως και τις 50 μονάδες βάσης

Σύγκριση επιτοκίων

Η βάση δεδομένων του Moneyonline.gr έχει ήδη ενημερωθεί με όλα τα νέα επιτόκια. Βρείτε ποιο προϊόν σας συμφέρει με τα ακόλουθα εργαλεία:

- Ταμιευτήριο - Τρεχούμενοι Λογαριασμοί

- Αποταμιευτικά Προγράμματα

- Λογαριασμοί Μισθοδοσίας

Αναλυτική πληροφόρηση, αναφορικά με τα επιτόκια δανείων σε ισχύ, παρέχεται στα Καταστήματα και την ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.nbg.gr).